Dacă tenul tău are probleme, află că o mască ce conţine miere, aplicată de două ori pe săptămână este remediul natural cel mai bun. Mierea de albine a fost prima substanţă dulce folosită de om, iar azi o găsim în majoritatea produselor cosmetice, sau în saloanele de înfrumuseţare, preţuită datorită faptului că este un antioxidant natural care menţine pielea netedă şi hidratată.
Am aflat că fiecare tip de ten poate fi îngrijit cu un anumit fel de miere de albina. Este adevărat că orice miere ai alege, aceasta va absoarbe impurităţile tenului, va hidrata ca la carte şi te va ajuta să radiezi!
Mierea de tei este ideală pentru tratarea unui ten deshidratat. Pentru aceasta mască ai nevoie de doua sau trei linguri de miere, un gălbenuş de ou, la care adaugi şi o linguriţă de propolisdar şi una de ulei de măsline. Tenul va deveni mult mai catifelat, mult mai suplu.
Mierea de levănţică este foarte bună dacă te confrunţi cu un ten sensibil, cu probleme de cuperoză. Masca pe care o vei aplica pe faţă va conţine pe lângă mierea de levănţică şi o linguriţă de suc de lămâie.
Mierea de pădure este excelentă pentru tratarea tenului acneic, iar o mască va conţine trei linguriţe de miere de munte sau de pădure, două linguriţe de iaurt şi două linguriţe de propolis.
Mierea de rapiţă este excelentă pentru un ten ridat, un ten matur, care are nevoie de o îngrijire specială. Masca pe care o vei aplica trebuie să conţină două linguri de miere, o lingură cu coji de ouă pisate şi o lingură de smântână.
Mierea polifloră este mai bogată în săruri minerale decât alte sortimente, aşadar e ideală pentru tenul mixt. Masca va conţine două linguri de miere şi o lingură cu suc de lămâie.
Mierea de brad este un tratament excelent pentru tratarea coşurilor şi a tenului cu exces de sebum. O mască trebuie să conţină două linguri de miere de brad, o linguriţă de propolis şi o lingură de suc de lămâie.
Citeşte de unde poţi cumpăra miere ecologică de munte pe www.ecotrend.ro