Alege şi tu măştile naturale pe bază de fructe şi profită din plin de beneficiile lor.
Tonifiere cu citrice
Prepară-ţi singură o lo iune pentru corp, cu multe vitamine şi foarte parfumată. Combină câteva linguri de suc de lămâie cu suc de portocale proaspăt şi adaugă 2-3 picături din uleiul esenţial preferat. După baie, masează-ţi circular pielea cu amestecul obţinut şi nu te îmbrăca înainte ca acesta să intre în piele.
Lămâie pentru picioare netede
Pregăteşte-ţi picioarele pentru venirea verii. Ca să redai pielii vitalitatea, masează-ţi în fiecare seară tălpile şi gambele cu un scrub delicat, apoi clăteşte-te bine. După care umple un lighean cu apă cât mai caldă, adaugă sucul obţinut dintr-o lămâie şi ţine picioarele timp de 20 de minute în această apă. Rezultatele se vor vedea imediat: pielea devine mai mătăsoasă, iar senzaţia picioare grele va dispărea.
Mărul face tenul mai luminos
Tenul tău va fi mult mai frumos, dacă vei folosi o dată pe săptămână următoarea mască: dă un măr pe răzătoarea mică şi amestecă-l apoi cu trei linguriţe de miere. întinde pe faţă, lasă ingredientele să acţioneze aproximativ 15 minute, apoi îndepărtează cu apă rece. Mărul are capacitatea de a strânge porii şi de a lupta împotriva ridurilor, iar sucul acestui fruct tonifiază pielea şi o menţine suplă. De aceea, foloseşte constant o loţiune tonică naturală obţinută din o lingură de suc de mere şi o linguriţă de suc de lămâie verde.
Împrospătează-ţi în fiecare dimineaţă tenul cu o mască simplă, dar foarte eficientă, care va revigora rapid tenul şi îi va oferi mai multă vitalitate. Ai nevoie de o piersică curăţată şi pisată şi de un albuş, pe care să le amesteci cu ajutorul blender-ului. Pasta obţinută se întinde uniform pe faţă, iar după aproximativ o jumătate de oră se îndepărtează cu apă rece.
Scrub 100% natural cu căpşuni
Ce poate fi mai bun pentru tenul tău dacă nu un scrub obţinut din ingrediente naturale, care va curăţa delicat şi va catifela pielea? Pisează cu o furculiţă 3-4 căpşuni coapte şi amestecă-le cu două linguriţe de lapte praf şi 3 linguri de suc de lămâie. Masează uşor tenul cu acest amestec, insistând pe zonele grase sau pe zona T. Lasă apoi câteva minute masca pentru a putea acţiona în profunzime. Ca să obţii cele mai bune rezultate foloseşte această reţetă o dată pe săptămână.
Pentru zonele aspre, ai nevoie de o mască foarte hrănitoare, dar care să asigure în acelaşi timp hidratarea optimă. Prepară un amestec dintr-o banană pisată şi 2-3 linguriţe de miere şi masează uşor zonele cu probleme. Aşteaptă aproximativ un sfert de oră, iar apoi clăteşte-te cu apă călduţă. Uleiul de măsline, aplicat prin masaj uşor te va ajuta să continui hidratarea pielii.