A devenit tot mai simplu să îți faci singură manichiura semipermanentă acasă. Te costă mult mai puțin și pierzi mai puțin timp decât la salon. Trebuie doar să îți cumperi ustensilele necesare între care doar lampa UV și oja semipermanentă sunt de bază.
Cuprins
Te-ai săturat să tot porți unghii cu gel sau să ai unghiile pătate și ciobite? Soluția cea mai bună poate fi manichiura semipermanentă acasă. Kitul pentru manichiura semipermanentă pare scump la prima vedere. Poate costa cât două ședințe la salon. Dar pe termen lung, cu primul kit pe care îl cumperi îți poți face manichiura de zeci de ori.
Cuprins
Ce trebuie să cumperi pentru manichiura semipermanentă acasă
Iată principalele instrumente care te ajută să îți faci unghiile cu oja semipermanentă singură, în confortul casei tale.
Lampa UV: se găsește în diverse forme și mărimi, la prețuri care pot începe de la 80 – 100 de lei. Cu cât este mai mică și compactă, dar puternică, de cel puțin 30 W, cu atât este mai bună.
Primer: nu trebuie confundat cu lacul de bază sau base top; este o soluție care degresează unghiile și asigură aderența ojei pe suprafața lor; acesta se aplică în strat subțire și se usucă la temperatura camerei, niciodată cu lampa UV
Lac de bază: denumit și base coat, acest lac se folosește pentru o mai bună protecție a unghiilor, să nu se păteze de la ojă și să nu se exfolizeze. El se folosește pentru orice fel de manichiură, inclusiv pentru manichiura french. Lacul de bază se polimerează cu ajutorul lămpii UV, conferă rezistență și protejează. Este indicat cu atât mai mult pentru unghiile subțiri, fragile, care se exfoliază ușor.
Oja semipermanentă în nuanțele preferate
Top coat: sau lacul pentru finisare, acesta este folosit pentru rezistență și pentru un aspect mai elegant și finisat al unghiilor.
Oja semipermanentă 3 în 1
Este un tip nou de ojă semipermenentă care are proprietățile unui base coat și ale unui top coat. Te ajută să îți faci mai repede manichiura semipermenantă acasă, este mai ușor de aplicat, se usucă mai repede și arată senzațional, dacă se usucă bine cu lampa UV.
Ce trebuie să știi despre primer
Primerul este recomandat pentru pregătirea unghiilor în vederea folosirii ojei semipermanente. Primerul degresează unghiile, se aplică într-un singur strat și se lasă să se usuce liber.
Primerul este de 3 feluri:
- Primerul cu acid: degresează, dezinfectează, crează micropori care asigură aderența gelului; acționează în 3 – 4 minute.
- Primerul non-acid: are același rol ca primerul cu acid și este indicat cu gelurile compatibile și gelurile UV.
- Primerul fără acid: degresează și asigură o lipire perfectă a gelulului, fără să permită aerului să pătrundă între cuticule și șanțurile laterale ale unghiilor; este recomandat și pentru manichiura semipermanentă acasă.
Alte mici ustensile de care ai nevoie
- Forfecuță sau unghieră fină pentru tăierea și modelarea unghiilor
- Pile pentru conturarea unghiilor
- Pila buffer pentru pilirea și lustruirea suprafeței unghiilor
- Periuță moale pentru unghii
- Alcool sanitar pentru degresarea unghiilor și a mâinilor, dar și pentru dezinfectarea instrumentelor metalice
- Ulei pentru cuticule
- Cremă hidratantă pentru mâini, la final
Manichiura semipermanentă acasă. Pas cu pas
- Dezinfectează și degresează unghiile
Spală-te bine pe mâini și curăță degetele și unghiile cu alcool sanitar. Este foarte important ca pielea și cuticulele să fie dezinfectate, să nu apară răni atunci când le tai și să se infecteze de la bacteriile prezente pe mâinile tale.
- Taie unghiile corect
Folosește o unghieră bine ascuțită sau o forfecuță să dai forma dorită unghiilor tale.
- Împinge cuticulele
Evită să tai cuticulele, dacă nu sunt prea groase. Este suficient să le împingi spre margine cu un bețișor de lemn moale.
- Pilește și lustruiește unghiile
Pilește cu grijă cu un buffer suprafața unghiilor, fără să apeși prea tare. Apoi pilește marginea unghiilor într-un singur sens. Astfel se acoperă mai bine striațiile și fisurile din unghii. Apoi îndepărtează praful cu o perie moale.
- Folosește primerul
Aplică un strat subțire de primer și așteaptă să se usuce la temperatura camerei câteva minute. Primerul degresează și asigură o bună aderență pentru oja semipermanentă. Folosește un primer fără acid.
- Aplică baza de unghii
Aplică un strat uniform și subțire de lac pentru bază sau base coat. Ai grijă să nu atingi cuticulele. Dacă le-ai atins, curăță cu un bețișor, să nu rămâne base coat la marginea unghiilor. Usucă primul strat la lampa UV, fiecare mână câte 30 de secunde.
- Aplică oja semipermanentă
Folosește oja aleasă, aplică un strat uniform și nu foarte gros. Sigilează spre vârful unghiei. Usucă oja permanentă în lampa UV timp de 2 minute pentru fiecare mână. Poți aplica și al doilea strat de culoare dacă este necesar.
- Aplică top coat
Sigilează culoarea cu un top coat care crește rezistența manichiurii și protejează culoarea. Și acesta se usucă în lampa UV timp de 1- 2 minute.
- Degresează unghiile
Folosește o soluție specială pentru a degresa unghiile și degetele, care nu afectează luciul și finisajul ojei semipermanente. Altfel, unghiile vor rămâne lipicioase și vor avea un aspect mai puțin finisat.
- Folosește ulei pentru cuticule și cremă
La câteva minute după ce manichiura semipermanentă este gata, se aplică ulei pentru cuticule și se masează ușor baza unghiilor. Opțional, poți folosi o cremă hidratantă pentru mâini, să le masezi și să le tonifiezi. Pielea va arăta mai bine și manichiura semipermanentă acasă este gata!
Mici trucuri esențiale
Este foarte important ca unghiile să fie tăiate uniform și simetric, iar cuticulele să fie bine aranjate. Altfel, manichiura va avea un aspect neîngrijit, chiar dacă folosești ojă de calitate.
Ai grijă să nu curgă lacurile și oja spre cuticule sau la marginea unghiilor, pentru că gelul se întărește foarte tare în lampa UV, iar manichiura nu va rezista la fel de mult.
Dacă se pătează unghiile pe margine, este necesar să cureți imediat oja scursă, înainte de a pune mâinile în lampa UV.
Cum se curăță corect oja semipermanentă
Odată cu ustensilele pe care le cumperi pentru manichiura semipermanentă acasă trebuie să cumperi și soluții speciale care te ajută să cureți oja de tip gel.
Vei avea nevoie de:
- Dizolvant special fără acetonă
- Șervețele din fibră sau dischete de vată
- Clipsuri pentru îndepărtat oja sau folie de aluminiu
- Pilă cu granulație mare
- Buffer
Iată ce ai de făcut:
Pilește puternic stratul de ojă cu pila cu granulație mare.
Pune dizolvantul special pe bucăți de șervețele sau pe dischetele de vată, înfășoară-le cu folie de aluminiu sau prinde-le în clipsuri și așteaptă 10 – 15 minute.
Oja se înmoaie bine și poate fi acum curățată cu ajutorul unui bețișor din lemn.
Se lustruiesc unghiile cu un buffer să arate curate și netede și se împing ușor cuticulele.
Mâinile trebuie îngrijite cu o cremă nutritivă.
Când unghiile tale naturale arată impecabil, știi că ai înlăturat corect oja semipermanentă. Ar fi indicat să aștepți câteva zile înainte de a face o nouă manichiura semipermanentă acasă.
Ultima modificare ianuarie 26, 2023 3:02 pm