Una dintre cele mai la modă meserii ale ultimilor ani este, fără doar și poate, aceea de make-up artist. Un domeniu al frumosului, în care cunoști tot felul de oameni interesanți și care poate aduce venituri substanțiale. Însă, pentru a ajunge un make-up artist recunoscut este nevoie de muncă și determinare. Despre toate acestea ne vorbește Mirela Fazakas, trainer al cursului de make-up DallesGO Oradea.
Cum ai început să te joci cu fardurile?
Totul a început în copilarie atunci când am participat la un curs de pictură. Acolo am descoperit pasiunea mea pentru frumusețe, desenam doar fețe fericite. Mai apoi, orice fotografie porter la care aveam acces o transformam, adăugându-i cu ajutorul culorilor emoțiile pe care mi le imaginam eu. Acesta a fost începutul unui joc cu fardurile de peste 20 de ani.
Cât de importantă este absolvirea unui curs de make-up în cariera unui make-up artist?
Este foarte importantă, deoarece este bine să primești informația corectă chiar de la început și acest lucru este cu atât mai important pentru oricine își dorește să devină un profesionist în acest domeniu. În cadrul cursului de make-up de la DallesGo urmărim cu atenție pregătirea viitorilor make-up artiști profesioniști.
Cât de ofertantă este piața din România pentru make-up artiștii aflați la început de drum? Care sunt șansele unui freelancer de a reuși în acest domeniu?
În ultimii ani piața din România s-a dezvoltat foarte mult . Apariția multor școli în domeniu și posibilitatea de promovare în mediul online au contribuit la dezvoltarea acestei piețe care-și dezvlăuie publicului larg adevăratul potențial.
Succesul în această meserie este dat de cursurile pe care le urmează, de îndrumătorii după care se ghidează, dar și de talentul, dorința și perseverența pe care le are fiecare make-up artist.
Care sunt produsele de bază care nu ar trebui să lipsească din trusa de machiaj a unei femei?
-Baza de machiaj – nu este indicat să se aplice fondul de ten făra o bază de machiaj. Acestea hidratează și pregătesc tenul pentru produsele pe care le vom folosi.
-Fondul de ten – important să alegem culoarea potrivită și ideal ar fi să îl testăm la lumina zilei.
-Corector pentru eventualele imperfecțiuni – cearcăne, cicatrici, coșuri, pete etc.
-Pudra – care oferă rezistență fondului de ten și atenuează aspectul uleios al pielii acolo unde este nevoie.
-Mascara – poate fi folosită atât pentru un machiaj natural, cât și pentru unul de seară.
-Fard de ochi – o trusă care să conțină atât culori mate, cat și sidefate.
-Balsam de buze
-Ruj
-Kit Sprâncene – atributul cheie pe care îl dau feței niște sprâncene cu o formă bine aleasă este echilibrul. Putem opta pentru farduri pudră, cremoase, creioane sau mascara pentru sprâncene.
Care este cea mai mare greșeală pe care o fac femeile în machiajul de zi cu zi?
Prea mult machiaj, se confundă machiajul de zi cu cel de seară. Este important să nu se ascundă niciodată în spatele machiajului.
Machiajul de zi cu zi trebuie carcaterizat prin naturalețe și accent pus pe camuflarea imperfecțiunilor și evidențierea frumuseții naturale. Intensitatea trebuie menținută la cote moderate, nu putem vorbi aici de smoky eyes sau conturing excesiv.
Ce sfaturi ai da celor care își doresc să devină make-up artisti?
Să urmeze cursul de make-up DallesGo, pentru a primi informația de la cei mai buni în domeniu.
O abordare profesională a machiajului joacă un rol foarte important in poziționarea lor ca și make-up artisti. Make-up artistul profesionist trebuie să vadă dincolo de machiaj, trebuie să îmbine creativitatea cu un foarte bun antrenament psihologic pentru a obține rezultate spectaculoase. Frumusetea rămâne punctul de pornire a meseriei noastre.
Mirela Fazakas este trainer al cursurilor de make-up din cadrul platformei de cursuri DallesGO Oradea. Pentru informații și înscrieri sunați la 0769.041.711.