Machiajele din anii ’90 revin în trend. 8 moduri în care le poţi purta în 2024

.

În anii ’90, lumea modei și a frumuseții era plină de momente iconice și tendințe memorabile care au rămas în amintirea noastră cu un aer nostalgic. De la buclele supermodelelor până la rujurile maro și fardurile de pleoape sidefate, acea perioadă a fost definitorie pentru industria frumuseții. Și acum, în 2024, multe dintre acele trenduri revin în prim-plan, redefinind modul în care privim machiajul și îngrijirea tenului.

Machiajele din anii ’90 revin în trend

Trendurile de frumusețe din anii ’90 au fost reactualizate pentru a se potrivi cu estetica și nevoile noastre actuale. De la rujurile maro și fardurile de pleoape sidefate până la minimalismul subtil și linerul kohl modernizat, tendinţele clasice au evoluat și s-au integrat în rutina noastră de frumusețe contemporană.

Prin această incursiune în trecutul modei și al machiajului, influențele anilor ’90 încă vibrează în industria frumuseții de astăzi, aducând cu ele atât nostalgia pentru vremurile trecute, cât și o proaspătă inspirație pentru look-urile noastre moderne.

Citeşte şi: De ce apar şi cum poţi să scapi de liniile de expresie. Remedii contra ridurilor

Citeşte şi: De ce ar trebui să te dai cu SPF în fiecare zi. Cum, unde şi când să aplici crema de protecţie solară?

Rujul maro

Rujul maro a fost o tendință de machiaj iubită de toată lumea în anii ’90, iar acum vedem tonurile de maro continuând să fie la fel de populare. În prezent, avem, din fericire, nuanțe de creion de buze și rujuri mai soft, pentru a se potrivi tuturor tonurilor de ten, și formule care se simt confortabil pe buzele noastre întreaga zi.

Fardul de pleoape albastru

Nu putem vorbi despre machiajul anilor ’90 fără să vorbim despre fardul de pleoape albastru, nu-i așa? Pe vremea aceea, fardul de pleoape albastru era în general de tip pastel, avea un efect sidefat și era adesea asociat cu rujul roșu. În prezent, a primit o actualizare modernă cu o textură mată în albastru profund, care este purtat singur pentru a-l arăta în adevărata lui glorie.

Rujul sidefat

Rujul sidefat nu a revenit complet, însă au revenit buzele cu un luciu subtil sau cu sclipici metalic. În prezent, pe piaţă sunt o multitudine de rujuri sau glossuri de buze care oferă un sclipici radiant în nuanțe neutre.

Citeşte şi: Mirela Vescan, despre tendinţele în machiaj pentru 2024! Ce părere are despre trendurile de pe TikTok: „Unele bat câmpii”/ Exclusiv

Strălucirea buzelor

Luciul de buze a fost un element de bază al machiajului din anii ’90, iar noi am văzut aproape orice fel de nuanță și finisare la formulele lucioase (dar lipicioase). În 2024, suntem mai puțin tentați să alegem acele tonuri de fructe de pădure și optăm, în schimb, pentru cele neutre precum maro pentru extra volum bu zelor.

Din fericire, texturile de gloss pentru buze există în fel şi vel de variante, iar acum avem glossuri balsamice care conferă strălucire fără a se simți lipicioase la atingere, precum și uleiuri pentru buze, care adaugă hidratare și o strălucire sănătoasă buzelor.

Fard de pleoape sidefat

Ah, fardul de pleoape sidefat. În timp ce nuanțele sidefate cenușii erau peste tot în anii ’90, le-am schimbat în favoarea unor veșminte iridescente și transparente care adaugă un sclipici transparent pe pleoape.

Minimalismul anilor ’90

Anii ’90 au avut din plin look-uri de machiaj minimal, mai ales în campaniile de promovare a brandurilor celebre. În 2024, brandurile susțin un machiaj simplificat și rezultate naturale (gândiți-vă la fondurile de ten ușoare și un strat subțire de rimel), astfel că putem observa multe similitudini astăzi cu cele din anii ’90.

Kohl Liner

Kohl eyeliner-ul grunge a fost o altă tendință pe care am văzut-o în anii ’90. Pe vremea aceea, aplicarea era de obicei în jurul întregii linii de apă (gândiți-vă atât la linia de gene superioară, cât și la cea inferioară), dar aspectul a fost modernizat prin difuzarea ușoară a eyeliner-ului în jurul liniei genelor pentru un efect de focus moale, acum culoarea maro fiind adesea folosită, în loc de negru, pentru a reduce intensitatea.

Tenul mat

Dacă există ceva ce putem observa din anii ’90, este atracţia pentru fondul de ten mat. Iar pentru dimensiune şi pentru prevenirea aspectului tern, putem adăuga blush și bronzer.

Sursa foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton