Machiajul are numeroase avantaje, iar acest lucru a fost dovedit, de-a lungul anilor, și de studiile de specialitate. De la îmbunătățirea aspectului fizic și crearea unei imagini pozitive în ochii celorlalți până la ameliorarea calității somnului, iată doar câteva dintre beneficiile ale make-up-ului.
Machiajul nu este un obicei al societății moderne, rutina înfrumusețării chipului datând încă din cele mai vechi timpuri. Egiptenii ar fi fost primii oameni care au folosit produse cosmetice pentru a amplifica trăsăturile frumoase, mizând, cu precădere, pe colorarea ochilor.
Studiile realizate de-a lungul timpului au arătat că machiajul are numeroase beneficii, atât estetice, cât și în ceea ce privește starea de sănătate. Un studiu din 2011 a arătat faptul că există o corelație între atractivitate și competență. De asemenea, o cercetare publicată în revista Psychology arată că machiajul influențează calitatea somnului. Femeile care se machiază cel puțin de două ori pe săptămână se bucură de o calitate mai bună a somnului decât cele care se machiază doar o dată pe săptămână sau deloc.
O femeie petrece, în medie, 11 minute în fața oglinzii pentru a se machia. Îți prezentăm, în rândurile ce urmează, câteva trucuri de make-up, astfel încât să reușești să îți pui cât mai bine în evidență trăsăturile chipului.
1. Aplică machiajul imediat după curățarea feței
Produsele de makeup trebuie aplicate imediat după spălarea, exfolierea și hidratarea feței. Machiajul va fi mai ușor de aplicat, iar rezultatul nu te va dezamăgi. Așadar, nu te lăsa distrasă de mesajele de pe telefonul mobil, de e-mailurile urgente ori de mirosul cafelei din bucătărie. Setează-ți un interval orar în fiecare dimineață în care să te machiezi și bucură-te de minutele petrecute în fața oglinzii.
2. Folosește nuanțe neutre pentru a accentua conturul ochilor
Nuanțele naturale – tonuri calde pentru ochii închiși, tonuri reci pentru ochii deschiși – nu dau niciodată greș. Nu este nevoie să realizezi un contur complet al ochilor, ci este important să bifezi punctele esențiale. O umbră slabă, dar strălucitoare pe pleoape poate lumina ochii obosiți, în vreme ce o nuanță de machiaj mai închisă aplicată în colțul ochilor poate face ca aceștia să pară mai mari. Nuanțele maronii, întunecate, te ajută să ascunzi imperfecțiunile din jurul ochilor.
3. Pudrează-ți genele
Secretul genelor mai bogate și mai lungi? Pudra translucidă. Pentru a obține efectul dorit, fără prea mult efort, aplică – după primul strat de mascara – puțină pudră translucidă. Acest lucru va adăuga volum genelor, făcându-le să pară mai groase. Aplică un al doilea strat de mascara, pentru a acoperi pudra, și vei vedea rezultatele imediat.
4. Aplică tuș sau creion în funcție de forma ochilor
Suntem diferite, iar acest lucru nu mai este un secret pentru nimeni. De aceea, este important să înveți să te machiezi în funcție de trăsăturile tale. Este esențial ca forma ochilor să fie cea de care ții cont atunci când folosești tuș sau creion. Învață să îți pui ochii în evidență cunoscându-te mai bine pe tine.
5. Folosește pensule de machiaj
Ridurile sau alte imperfecțiuni ale tenului pot reprezenta o problemă atunci când vrei să te machiezi, împiedicându-te să aplici corect produsele de make-up. Soluția cea mai la îndemână este folosirea pensulelor de machiaj. Cu ajutorul acestora, vei aplica perfect machiajul și nu te vei mai lovi de imaginea unui chip cu make-up care se strânge.
Tu ce trucuri de make-up folosești pentru a-ți pune în evidență trăsăturile feței?
Sursă foto: Dmitry_Tsvetkov/ Shutterstock
(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Sephora