Lifting-ul de frunte, soluţia pentru o faţă luminoasă, explicat de dr. Florin Juravle

.

Supărarea, îngrijorarea, teama, bucuria toate aceste sentimente se regăsesc în ridurile de pe fruntea ta. Află ce este liftingul de frunte şi cum se face!
Fiecare expresie, fie ea cât se poate de mică se termină cu o mimă la nivelul feţei. Deşi mai puţin uzitat, lifting-ul de frunte este cea mai bună soluţie pentru îndepărtarea acestor rezultate neplăcute pentru mulţi dintre noi.

„Prin această procedură sunt corectate poziţia căzută a sprâncenelor, ridurile orizontale frontale şi îndepărtează expresiile de îngrijorare şi manie ce rezultă din aceste linii”, explică medicul chirurg plastician Florin Juravle.

Când se face lifting de frunte

Sprâncenele căzute sau poziţionate jos care conferă un aspect obosit sau trist
Ridurile orizontale profunde la nivelul frunţii
Riduri adânci între sprâncene şi uneori la nivelul regiunii superioare a nasului.

În ce constă lifting-ul de frunte?

„Metoda cea mai des folosită în cazul acestor intervenţii chirurgicale este incizia coronaliană şi constă în plasarea unei incizii la nivelul scalpului, de la o ureche la cealaltă, fiind ascunsă în zona poroasă a capului”, explică medicul Florin Juravle.

„Uneori această incizie poate fi plasată chiar la nivelul liniei păroase a frunţii. Prin aceastaă incizie chirurgul va modifica sau va îndepărta fragmente musculare frontale şi va îndepărta excesul de piele.

O altă metodă este cea endoscopică şi constă în folosirea unui tub cu lumină la capăt, de care este ataşată o camera video. Endoscopul este inserat prin mici incizii sub pielea frunţii şi permite chirurgului să lucreze pe structurile interne. În unele cazuri se pot folosi combinaţii ale tehnicii endoscopice cu alte tehnici. O altă tehnică care foloseşte incizii limitate poate fi practicată fără endoscop. Această tehnică foloseşte două incizii mici la nivelul tâmplelor prin care se liftează sprâncenele căzute, şi alte două incizii la nivelul pleoapelor superioare pentru a trata ridurile dintre sprâncene. Dacă doriţi să corectaţi doar liniile dintre sprâncene sau de la nivelul regiunii superioare a nasului acest lucru se poate obţine folosind doar inciziile de la nivelul pleoapelor superioare, aceleaşi ca şi în cazul blefaroplastiei”, continuă medicul.

Ce nu trebuie făcut înainte de lifting-ul de frunte?

Se opreşte administrarea de medicamente care ar putea interfera cu perioada de vindecare sau recuperare imediată
Se opreşte fumatul cu cel puţin două săptămâni înainte de operaţie
Este indicat să se aleagă o coafură în aşa fel ca zona operată să fie acoperită cât mai mult

Ce se întâmplă după liftingul de frunte

În prima zi, pacientul trebuie să stea în pat cu capul aşezat într-o poziţie mai ridicată decât restul corpului, mai sus decât nivelul cordului
În prima săptămână se îndepărtează tuburile de dren şi se poate relua activitatea de o intensitate redusă
După două săptămâni majoritatea echimozelor vor dispărea. Va fi îndepărtat materialul de sutură. Pot fi utilizate fardurile pentru a îndepărta cicatricile sau discromiile pielii. Pot fi reluate activităţile cotidiene inclusiv exerciţiile fizice uşoare.
După trei săptămâni toate activităţile fizice pot fi reluate, la fel şi antrenamentele fizice dorite. Edemul va continua să scadă. Zonele cu sensibilitate redusp încep să se vindece.
Foarte important: Pe toată perioada vindecării trebuie evitată expunerea la soare pe toată perioada vindecării, iar zonele operate trebuie protejate cu creme blocante UV pe perioade nedeterminate.

    
Vedete din Romania Vedete internationale