Multe femei cred ca o dată cu încetarea pubertăţii acneea dispare, însă există cazuri de acnee adultă. Această problemă cere cu totul altă abordare, deoarece afectează 50% dintre femei!
Acneea este duşmanul numărul doi pentru femei, acesta este un fapt ce reiese din răspunsurile cititoarelor Unica.ro la întrebarea „Care e cea mai mare problemă cosmetică a ta?”, după punctele negre.
Atunci când stresul, ereditatea sau hormonii nu pot fi învinuiţi, rămâne să îţi revizuieşti regimul alimentar şi să citeşti mai departe ghidul nostru pentru a afla ce tratamente sau produse te pot ajuta!
Începem cu câteva ponturi pentru ritualul tău zilnic de îngrijire. Primul pas către un ten curăţat de acnee este un ten curat. Gelul de curăţare pe care tu îl foloseşti trebuie să nu usuce, irite sau inflameze tenul.
Cele mai recomandate sunt produsele pe bază de sulf sau zinc. Alege săpunul Sebium de la Bioderma la 42 de lei sau săpunul dermatologic cu pH 5.5 Sebamed la preţul de 25,71 lei.
Un al doilea lucru pe care trebuie să îl ştii este că exfolierea în exces poate dăuna mult tenului tău. Noi îţi recomandăm un gel exfoliant foarte blând.
Pentru o exfoliere cât mai bună şi reducere a producţiei de sebum, caută produse pe bază de acid salicilic sau glicolic, oxid de zinc sau sulf şi benzoil peroxid.
Pentru a reduce inflamarea caută produse pe bază de lemn-dulce, biotină, camfor, extract de arbore de ceai sau ceai verde.
Anumite produse sunt special gândite pentru a reduce inflamarea porilor, cum este şi gelul de curăţare Grease Lightning de la Lush, pe bază de extract de arbore de ceai, la preţul de 32,8 lei.
Hidratarea tenului acneic este la fel de importană cum este curăţarea şi calmarea lui. Alege două creme de zi, una pentru zonele cu probleme iar cealaltă în restul tenului.
Pentru zonele cu probleme va trebui să cauţi un produs eficient, care să combine hidratarea cu un efect de matifiere a tenului şi altul de tratament .
Pentru a reduce sebumul caută produse care să conţină apă termală, sulfat de zinc, extract de arbore de ceai, cafeină sau niacinamidă.
Încearcă crema Akne-Syt de la Ivatherm, ce se găseşte în farmacii la preţul de 44 de lei.
Un exfoliant natural pentru ten acneic poţi avea la dispoziţie oricând, trebuie doar să amesteci două linguriţe de miere cu o lingură de zeamă de lămâie şi o linguriţă de mălai şi introdu acest peeling în ritualul tău de îngrijire, o dată pe săptămână.
Poţi folosi oricând şi o mască specială pentru ten acneic. Amestecă o lingură de drojdie de bere cu una de ceai de muşetel.
Lasă masca 10 minute, apoi amestecă sucul de la o portocală cu o lingură de smântână grasă şi lasă masca să acţioneze încă 15 minute.
Nu folosi gamele de produse pentru adolescenţi, acneea la adulţi este o cu totul altă problemă şi are nevoie de soluţii speciale. Tenului adult i se potrivesc produse care conţin antioxidanţi şi elemente anti-inflamatoare care să îl protejeze.
Mai ai la dispoziţie două produse de purifiere a tenului de la Yves Rocher, gama Soin Clarifiant, Gelul spumant purificator – 25 lei şi Loţiunea purificatoare la 28 de lei.