Îngrijire naturală pentru un păr frumos și sănătos

.

Atunci când nu reuşeşti să găseşti un şampon potrivit care să îţi rezolve problemele părului, apelează la metode naturale. Sunt eficiente, ieftine şi mereu la îndemână.

Şampon cu ou

Este unul din cele mai sănătoase. Ai nevoie de: un gălbenuş de ou, o jumătate de ceaşcă cu apă, o lingură de ulei de măsline şi una de suc de lămâie. Poţi turna în acest amestec şi câteva picături din uleiul esenţial preferat. Amestecă ingredientele cu ajutorul blender-ului. Spală-te apoi pe cap cu produsul obţinut şi îndepărtează-l cu apă călduţă. Dacă ţi-a mai rămas, pune-l într-o sticlă şi păstrează-l la frigider pentru următoarea spălare pe cap.

O altă variantă ar fi să amesteci un gălbenuş cu o ceaşcă de lapte degresat şi să baţi până obţii o spumă groasă. Masează-ţi cu ea pielea capului şi întinde-o apoi pe toată lungimea părului. La sfârşit, părul trebuie clătit foarte bine. Pentru a avea efectul dorit, e bine să faci acest tratament o dată la două săptămâni.

Pentru părul gras

Menta este foarte eficientă în tratarea lui. Aşa că pune la fiert, timp de 20 de minute, o mână de frunze uscate de mentă în 300 de ml de apă. Lasă lichidul să se răcească puţin, strecoară-l şi apoi amestecă-l cu şamponul. În nici un caz nu folosi măşti pe bază de ou sau ulei de măsline, pentru că îţi pot îngrăşa şi mai mult părul.

Rozmarin împotriva mătreţei

Mătreaţa reapare, deşi te speli des pe cap şi foloseşti un şampon adecvat? Atunci e momentul pentru un tratament cu ingrediente naturale. Pune într-un vas două linguriţe de rozmarin uscat şi două de cimbru uscat, iar apoi toarnă peste ele o cană cu apă fiartă. Acoperă vasul şi lasă plantele să infuzeze timp de 20 de minute. Strecoară lichidul într-o sticlă, toarnă şi două ceşcuţe cu oţet de mere şi agită bine. Pune recipientul într-un loc răcoros, timp de 24 de ore, după care foloseşte-l la spălatul pe cap.

Păr frumos, indiferent de vârstă

Ca să arate bine oricând, părul trebuie tratat adecvat. Chiar dacă au apărut primele fire albe sau e deja cărunt, acordă-i în continuare atenţia necesară. Prepară o infuzie din frunze de salvie şi las-o aproximativ 5 minute să se mai răcească. Strecoară apoi lichidul şi clăteşte-ţi părul cu el. Îl poţi folosi de fiecare dată când te speli pe cap.

Bere pentru styling

Ai rămas fără fixativ? îţi dăm o idee… naturală. Pune câteva picături de bere pe perie şi trece-o apoi prin păr. Pentru o fixare mult mai bună, cantitatea de bere trebuie să fie mai mare. Nu îţi face griji în privinţa mirosului, pentru că acesta va dispărea repede.

Mască din fructe

Îţi simţi părul fără vlagă? Dă-i o mână de ajutor şi trezeşte-l la viaţă. şi ce altceva poate fi mai eficient decât o mască obţinută dintr-un amestec de fructe?! Pune într-un bol o jumătate de banană şi câteva linguri de miez de pepene galben zdrobite. Adaugă o lingură de iaurt şi amestecă bine până obţii o pastă groasă. Întinde masca pe păr şi las-o să acţioneze în jur de 20 de minute. La sfârşit, clăteşte-te bine cu apă călduţă. O altă soluţie prin care poţi oferi părului tău energie este să îţi clăteşti părul, la sfârşitul băii, cu apă minerală.

Balsam cu lămâie

În general, pentru a da mai multă strălucire părului, folosim balsam sau alte produse de îngrijire. Noi îţi propunem următorul amestec, pe care îl poţi folosi pe post de şampon. Ai nevoie de un gălbenuş, o linguriţă de suc de lămâie şi trei linguriţe dintr-un şampon fără parfum sau coloranţi. Poţi pune şi câteva picături de ulei esenţial de rozmarin. Pune totul într-un bol şi amestecă. De fiecare dată când vrei mai multă vitalitate pentru părul tău, foloseşte acest şampon în care oul acţionează pe post de balsam, hrănind firul de păr, în timp ce sucul de lămâie oferă strălucire de la rădăcină până la vârfuri.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton