Te-ai săturat să dai banii pe creme, loţiuni şi alte produse de îngrijire? Iată că poţi arăta bine şi cu bani puţini. Noi î ţi prezentăm câteva reţete simple, ieftine şi eficiente, care te vor ajuta să străluceşti zi de zi.
Masaj relaxant cu uleiuri aromate
â–º Alungă oboseala după o zi agitată cu un masaj relaxant. Foloseşte ca loţiune un amestec din 100 ml de ulei de măsline şi 25 de picături de ulei esenţial din aroma preferată. Pentru a te destinde şi a diminua stresul, alege arome de lemn de trandafir sau ylang-ylang, iar pentru un efect revigorant şi un plus de energie, te ajută notele de lâmâie şi rozmarin.
â–º După duş, masează-ţi pielea udă cu ulei esenţial de migdale şi, după aproximativ 15 minute, mai clăteşte-te o dată. După asta, nu mai este necesară aplicarea vreunei loţiuni.
â–º Ajută-ţi pielea să strălucească de sănătate. Trei linguriţe de ulei de măsline cald amestecat cu miere catifelează pielea şi îi redau frumuseţea. După ce ai întins amestecul, înfăşoară-te într-un
prosop de bumbac încălzit, timp de 30 de minute. Astfel, ingredientele vor intra mai bine în piele.
Şi tu poţi avea cele mai frumoase buze!
Prin masajul uşor cu o periuţă de dinţi moale, pielea moartă este îndepărtată, iar buzele îşi recapătă strălucirea şi culoarea naturală. Continuă îngrijirea cu aplicarea unui strat de miere. Buzele uscate au nevoie de un program intensiv de îngrijire. O dată la câteva zile, amestecă o linguriţă de smântână cu una de miere şi întinde pasta obţinută pe buze. După 10 minute, îndepărteaz-o şi aplică apoi un balsam special cu mentă.
Strălucire naturală pentru păr
â–º Foloseşte la ultima clătire o ceaşcă de bere combinată cu puţină apă, pentru a da părului mai multă rezistenţă. Nu îţi face griji în privinţa mirosului, pentru că nu persistă.
â–º Ai părul tern şi vârfurile despicate? Oferă-i un plus de forţă şi îngrijire, aplicând, o dată pe săptămână, următoarea mască: zdrobeşte cu ajutorul unui blender un avocado şi amestecă-l cu un gălbenuş. Întinde pe păr de la rădăcini spre vârfuri, iar după 20 de minute clăteşte din abundenţă. Dacă ai părul gras, înlocuieşte gălbenuşul cu o ceaşcă de suc de lămâie.
Mierea catifelează şi tonifică
â–º Hrăneşte-ţi şi hidratează-ţi pielea cu ingredientul minune – mierea.
Fă-ţi acasă un peeling din două linguri de sare de mare şi patru de miere. Masează pielea cu mişcări circulare, insistând pe zona decolteului şi pe coapse. Fă apoi un duş, pentru a îndepărta complet amestecul.
â–º Obţii un decolteu fin cu masca de 10 minute, ce va conţine o lingură de flori de muşeţel şi două de miere. La sfârşit, după ce ai clătit, aplică un ulei de corp hrănitor.
â–º Pentru netezirea pielii şi reîmprospătarea aspectului, cele mai bune ingrediente sunt mărul şi mierea. Combină-le sub forma unei măşti, pe care să o foloseşti pe faţă şi gât.
â–º Duşurile scoţiene (alternarea jetului cald cu cel rece) întăresc sistemul imunitar şi întind pielea. Nu uita, ciclul se termină întotdeauna cu jetul rece.
â–º Mersul prin apă activează circulaţia. Umple un lighean cu apă călduţă spre rece şi mişcă tălpile ca şi cum ai păşi. La sfârşit, foloseşte o cremă pentru călcâie şi poartă peste noapte o pereche de şosete.
â–º Dimineaţa, spală-te pe faţă cu apă rece sau masează-ţi tenul cu cuburi de gheaţă. Acestea au rolul de a tonifia şi a da fermitate pielii. La final, aplică o cremă cu vitamine.
Răsfaţă-te cu o baie antistres
Pentru că meriţi tot ce e mai bun, răsfaţă-te din când în când cu o baie specială: pune în apă 200 ml de smântână (sau un litru de lapte) şi trei-patru picături de ulei esenţial de pin. Vei alunga stresul şi îţi vei reda buna dispoziţie.
Ten frumos şi luminos
â–º Hidratează-ţi tenul în mod natural. Întinde pe faţă iaurt şi pune deasupra felii de castravete crud. Lasă produsele să acţioneze circa 20 de minute, apoi îndepărtează-le şi spală-te cu apă caldă. Tenul este hrănit în profunzime, recăpătându-şi fermitatea şi supleţea.
â–º Împotriva impurităţilor şi a punctelor negre, foloseşte o mască obţinută dintr-o linguriţă de suc de morcovi, un gălbenuş şi două linguri de făină. După aproximativ 10 minute de la aplicare, clăteşte-ţi tenul cu apă curată.
â–º Pentru curăţarea în profunzime şi eliminarea celulelor moarte, nu îţi trebuie neapărat un produs foarte scump. Reţetele naturale sunt mai eficiente şi mult mai accesibile. Ai nevoie de două linguri de iaurt, două de migdale date pe răzătoare şi o linguriţă de miere. Masează-ţi delicat tenul cu acest amestec şi, după câteva minute, clăteşte-te.