Uneori, ingredientele pe care le avem în propria bucătărie ne pot surprinde – de exemplu, uleiul de măsline poate fi folosit pentru a-ți transforma podoaba capilară și a-ți oferi un păr superb, sănătos și strălucitor.
Uleiul de măsline a fost folosit de milenii pentru proprietățile sale de îmbunătățire a frumuseții și sănătății, potrivit Glamour. Spre exemplu, Cleopatra obișnuia să facă baie în el (cum ieșea din baie fără să se împrăștie pe jos e o altă poveste). Folosirea uleiului de măsline pentru păr este o tradiție veche, oamenii spunând că aceasta adaugă părului strălucire, volum, formă, putere și catifelare.
Acest ulei conține în mod natural cu antioxidanți, care oferă putere și strălucire podoabei tale capilare. De asemenea, este bogat în vitaminele A și E – vitamine care ajută la protejarea keratinei din păr și la conservarea nivelului de hidratare din păr. În plus, șansele ca acest ulei să cauzeze vreo reacție alergică sunt minime, ceea ce îl face ideal pentru a fi folosit pe părul sensibil.
Mai apoi, uleiul de măsline poate fi folosit fără probleme atât pe lungimea părului, cât și pe scalp. Mai exact, penetrează firul de păr și îl ajută să își păstreze nivelul optim de hidratare (iar asta înseamnă că îți poți lua adio de la păr electrizat) și ajută scalpul să nu se mai irite (așadar, dacă ai des senzații de mâncărime acolo, ele vor fi ameliorate).
Dacă toate astea nu erau de ajuns, mai trebuie să știi că uleiul de măsline are proprietăți de curățare foarte bune. Acesta elimină murdăria și celulele moarte de la nivelul scalpului – cu alte cuvinte, este un ajutor de luat în seamă în lupta cu mătreața.
Cu toate astea, este bine să iei în calcul și textura și volumul părului tău înainte de a recurge la uleiul de măsline. Dacă este subțire și rar, ar putea să îl încarce puțin prea mult – în schimb poți opta la uleiuri mai ușoare, cum sunt cel de monoi sau de migdale.