Iată cum să te pregătești înainte să te epilezi cu ceară

.

Epilarea cu ceară rămâne una dintre cele mai eficiente metode de îndepărtare a părului nedorit de pe corp. Iată câteva reguli de care e recomandat să ții cont înainte să te epilezi cu ceară.

Citește și: Mituri despre epilarea definitivă.

Ritualul epilatului cu ceară este foarte popular în foarte multe culturi în ziua de azi și e cunoscut din cele mai vechi timpuri. E adevărat că produsele – tipul de ceară, benzile depilatoare, aparatura – au evoluat de-a lungul vremii, însă contează la fel de mult și cum te pregătești înainte să te epilezi cu ceară, fie că îndeplinești procedeul la salon sau ești suficient de îndemânatică pentru a te epila acasă.

  • Înainte cu 24 de ore să te epilezi exfoliază-ți pielea corpului pentru a înlătura celulele moarte. Acest lucru va forța firele crescute sub piele să iasă la suprafață și astfel nu mai riști să rămâi cu ele sub piele chiar și după epilat.
  • Evită să folosești cremă de corp în ziua epilării, pentru că ceara nu va putea să adere bine pe piele din cauza texturii grase a cremei, explică Nicoleta Ion, trainer Rica.

Citește și: 5 reguli pentru o piele catifelată

  • Încearcă să nu faci duș cel puțin două ore după epilare – astfel nu riști să deschizi porii și să îți iriți pielea, spune specialistul.
  • De asemenea, este interzisă expunerea la soare imediat după epilare. Pielea este sensibilă și te poți arde mai ușor, mai ales dacă nu folosești creme cu protecție solară.
  • Afla cele mai bune sfaturi despre epilarea cu ceara acasa. Vezi si cum se face epilarea inghinala acasa si cum se realizeaza in siguranta epilarea cu zahar acasa!

Foto: Shutterstock.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton