Ce greşeli faci faţă de tenul tău fără să-ţi dai seama

.

Află ce poţi să îmbunătăţeşti şi ce trebuie să schimbi în ritualul de îngrijire al tenului. Trei specialişti în domeniu te ajută să înveţi din greşeli.
Când te-ai interesat ultima dată ce-ai putea face mai bun ca tenul tău să rămână tânăr mai multă vreme? A fost tare demult, am dreptate? Ei bine, ne-am gândit noi pentru tine şi am întrebat trei experţi în frumuseţe despre cum ne putem îmbunătăţi calitatea pielii. Au căzut cu toţii de acord: secretul tenului frumos începe cu evitarea celor mai frecvente greşeli de îngrijire.

Mergi pe mâna medicului

 
Greşeală: Îţi demachiezi tenul cu loţiuni sau creme care irită pielea.

Soluţie: Uneori, produsele cosmetice pe care le folosim sunt iritante pentru faţă. În demachierea şi îngrijirea feţei, e foarte important să utilizăm produse neagresive. Parfumurile sunt cele mai alergenice ingrediente. Când aplicarea demachiantului produce senzaţie de usturime, înseamnă că pielea e sensibilă sau alergică la unul din ingredientele active ale produsului. Dermo-cosmeticele, pe care le găseşti exclusiv în farmacie, sunt special concepu-te pentru a nu produce alergii şi sunt testate dermatologic.

Greşeală: Foloseşti mai mult decât ar fi nevoie loţiuni tonice pentru faţă.

Soluţie: În ziua de azi, aproape că nu mai există loţiuni tonice. Ele sunt deseori foarte agresive, pot conţine chiar şi alcool, ingredient controversat în acest moment. Locul tonicelor a fost luat treptat de apa termală cu efecte benefice asupra pielii. Ea este calmantă şi antiiritantă pentru piele. Pulverizată fin, definitivează demachierea, hidratează şi calmează faţa în orice anotimp.

Greşeală: Apelezi la fondul de ten doar pentru ocazii speciale.

Soluţie: Fondul de ten nu este altceva decât o cremă pigmentată. El este, de cele mai multe ori, un produs cu proprietăţi hidratante şi cu factor de protecţie solară. Este falsă prejudecata că fondul de ten usucă şi îmbătrâneşte faţa. El poate fi conceput special pentru tenul gras, normal, uscat sau mixt, aducând o reechilibrare a filmului hidrolipidic. Foloseşte-l zilnic şi nu numai că vei arăta mai bine, dar pielea va fi mai sănătoasă.

Greşeală: Crezi că produsele antirid se folosesc doar după vârsta de 40 de ani.

Soluţie: Există ideea preconcepută că o cremă prea puternică are un efect negativ asupra pielii. Nu e cazul să ne facem astfel de griji. Ingredientele active utilizate în cosmetice nu sunt atât de concentrate încât să aibă efecte negative asupra pielii. Un produs antirid e bine să fie folosit după 20 de ani, atunci când începe îmbătrânirea pielii. Un rid se formează şi devine vizibil în opt ani. Foloseşte cu încredere produsele antirid chiar de la vârste tinere şi nu vei regreta.

Frumuseţea porneşte din interior

 
Greşeală: Elimini în totalitate grăsimile din alimentaţie.

Soluţie: În dietele sărace în calorii sunt eliminate, pe lângă grăsimile dăunătoare din carne sau lactate, şi grăsimile „benefice, esenţiale pentru o stare optimă de sănătate, precum Omega 3 şi Omega 6. Pentru o piele catifelată şi radioasă, include în alimentaţia ta peşte (în special peşte gras, oceanic), nuci, seminţe (de in, floarea-soarelui, cânepă, susan), uleiuri presate la rece din aceste seminţe sau ulei de soia. Foloseşte seminţele în salate, cereale integrale, iaurturi sau supe.

Greşeală: Optezi pentru sucuri dietetice şi dulci în loc să bei apă.

Soluţie: Unul din cele mai importante nutrimente ale pielii este apa. Fără o cantitate suficientă de apă, celulele nu pot întreţine organismul şi toxinele nu pot fi eliminate. O hidratare corespunzătoare nu se poate realiza cu sucuri, ceai şi cafea, care conţin cofeină – acestea, în realitate, deshidratează. Bea apă curată, filtrată, cel puţin şase-opt pahare pe zi. Creşte aportul când faci sport şi în zilele toride de vară. Poţi bea şi ceaiuri de fructe sau de plante, însă atenţie – să nu fie plante cu efect diuretic.

Greşeală: Eviţi fructele.

Soluţie: Din dorinţa de a reduce aportul de carbohidraţi, unele diete restricţionează excesiv fructele. Este eronat, fructele sunt furnizori importanţi de vitamine şi minerale şi contribuie la apărarea pielii de efectul radicalilor liberi. Radicalii liberi subminează sănătatea şi tinereţea organismului (organismul se oxidează, „rugineşte). Alege fructe cu impact redus asupra glicemiei sanguine (prune, mere, citrice, piersici, caise, cireşe, vişine etc.) şi astfel consumul acestora nu se va reflecta asupra greutăţii corporale.

Greşeală: Iei pilule miraculoase pentru a slăbi cât mai rapid.

Soluţie: În afara faptului că eficienţa acestor medicamente e discutabilă şi se menţine doar pe durata administrării lor, ele au reacţii adverse, unele fiind atât de grave încât anumite medicamente au fost scoase de pe piaţă. Mai mult, câteva dintre aceste reacţii contribuie direct la deteriorarea tenului, părului şi unghiilor. Efectele diuretice duc la deshidratare accentuată şi la îmbătrânirea pielii, iar la terminarea tratamentului, pielea va arăta ca un burete stors de apă.

Renunţă la cei patru „NU”

 
Greşeală: Nu-ţi aplici creme hidratante, pentru că ai tenul gras.

Soluţie: Foarte multe femei cu ten gras sau acneic cred că folosirea săpunului şi a unor loţiuni  astringente este rutina ideală pentru problemele lor. Din păcate, această rutină deshidratează tenul şi creează un cerc vicios: răspunsul de supravieţuire  al pielii abuzate va fi producerea unei cantităţi mărite de sebum, mediu propice dezvoltării bacteriei ce provoacă acneea. Este foarte important să  înţelegi nevoile unui ten gras sau acneic şi necesitatea folosirii unei creme uşoare, hidratante. Vizita la un specialist (medic sau estetician) te va ajuta să găseşti produsele potrivite.

Greşeală: Nu-ţi cureţi faţa când trebuie.

Soluţie: Nu aştepta până în momentul când te culci. Dacă nu mai ieşi afară din casă, spală-ţi faţa şi aplică produsele pentru tratament de când ai ajuns acasă. Curăţă-ţi tenul chiar dacă nu ai purtat make-up în acea zi – te ajută să îndepărtezi urmele lăsate pe faţă de poluare, praf sau aerul condiţionat din birou. Dacă nu ţi-ai curăţat pielea din timp, s-ar putea să fii prea obosită să o faci înainte de a intra în pat.

Greşeală: Nu foloseşti în fiecare zi un produs cu factor de protecţie solară.

Soluţie: Cea mai recentă abordare pentru îngrijirea feţei este prevenţia. Ca să previi,  află cu exactitate ce tip de ten ai. Alege creme uşoare, hidratante, care previn apariţia prematură a ridurilor. Foloseşte protecţie solară de minimum 15 în fiecare zi. Nu e niciodată prea târziu să-ţi protejezi pielea de soare. Aceste produse au rolul de a-ţi proteja tenul de pete şi aspect tern.

Greşeală: Nu foloseşti cremă pentru ochi.

Soluţie: Investeşte într-un produs de calitate şi foloseşte-l şi dimineaţa şi seara. Zona ochilor este prima parte a feţei care se ridează. Produsele create pentru zona din jurul ochilor conţin mai multe ingrediente nutritive decât crema hidratantă obişnuită. Caută ceva cu o textură uşoară. Evită cremele pentru ochi foarte grase, deoarece pot accentua aspectul umflat al pleoapelor.
 
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton