Gălbenelele: remediul tenului sensibil. Află cum!

.

Mămicile le cunosc drept remediu calmant pentru pielea bebeluşilor. Dar sunt excelente în lupta împotriva ridurilor. Gălbenelele au calităţi ornamentale, medicinale şi pot fi utilizate chiar şi în scopuri magice…
În credinţele populare, gălbenele răspândite pe pat protejează somnul şi au darul de a face ca visele să devină realitate. Folosită, ani la rând, în homeopatie şi fitoterapie, această plantă este „exploatată”, astăzi, şi în industria cosmetică, pentru proprietăţile dermatologice extraordinare.

Efect calmant…

Din petalele uscate de gălbenele se extrage o substanţă activă care intervine direct în procesul de reglare a mecanismului de inflamare. Acesta este şi motivul pentru care sunt recomandate în tratarea edemelor, a petelor roşii, a senzaţiei de mâncărime a pielii şi a iritaţiilor în general. În plus, participă şi la refacerea membranei cutanate, păstrând un nivel ridicat al hidratării şi conferind fermitate pielii. De asemenea, planta conţine o cantitate semnificativă de flavonoide şi carotenoide (antioxidanţi naturali) care ajută la combatarea radicalilor liberi. Nu degeaba sunt folosite florile de gălbenele ca ingredienţi de bază în creme hidratante şi antirid… Sunt recomandate până şi celor care se confruntă cu probleme cu acneea, fiindcă previn infectarea coşurilor.

…şi, deopotrivă, cicatrizant

Conţinutul ridicat de substanţe imunostimulatoare fac din gălbenele un excelent agent antibacterian, având atât proprietăţi antiseptice, cât şi antifungice. Ca atare, sunt folosite cu succes în tratarea afecţiunilor bucale şi a înţepăturilor de insecte. În uz intern, se pot folosi cu succes în ameliorarea circulaţiei sanguine şi în eliminarea toxinelor. Bine de ştiut: o cană de ceai cu gălbenele în fiecare seară â un ten strălucitor. Garantat!

    
Vedete din Romania Vedete internationale