Descoperă cum poţi avea o manichiură perfectă, fără să-ţi faci griji că unghiile tale nu sunt destul de lungi, egalate şi nivelate sau că oja nu rezistă cât ţi-ai dori. În plus, specialistul te învaţă tratamente spectaculoase pentru întărirea şi îngrijirea unghiilor.
Denumirea tradiţională este cea de unghii false, însă, odată cu schimbarea manierei de aplicare pe unghii, procedeul a fost redenumit „manichiură tehnică”. Mai exact, în urmă cu 15 ani, unghiile false din plastic se lipeau cu „glue”, apoi erau modelate sau nu. Adezivul nu era deloc prietenos pentru unghia naturală, aşa că era nevoie de pauze la interval de câteva luni. „În prezent, lucrurile s-au schimbat. Companiile care produc materialele folosite investesc mult în cercetare, iar din echipele lor fac parte inclusiv medici. Aceştia sunt cei care îşi dau, deci, acordul pentru folosirea ingredientelor, astfel încât să nu dăuneze unghiilor naturale”, spune specialistul Cătălina Stoica (NAILSPA by Cătălina).
AU UN PREŢ ACCESIBIL
Nu uita să te „înarmezi” cu puţină răbdare! Manichiura tehnică durează 1-3 ore, în funcţie de cine o execută, şi costă ceva mai mult decât în varianta obişnuită. Totuşi, trebuie luat în calcul că vizitele la salon sunt mai rare decât ar fi la manichiura clasică, astfel că raportul dintre timpul petrecut şi preţul lunar este cam acelaşi. Îngrijirea unghiilor naturale, pentru un aspect impecabil, se face o dată pe săptămână, iar pentru cele false, între două săptămâni şi o lună, în funcţie de cât de repede creşte unghia naturală.
► AU O CULOARE IMPECABILĂ ŞI REZISTENŢĂ DURABILĂ
La manichiura tehnică, nuanţa ojei poate să reziste două, chiar trei săptămâni, atunci când vrei unghii mai lungi şi toate egale, cu o suprafaţă netedă fără denivelări, striaţii, exfolieri sau când nu vrei ca unghiile să se rupă uşor atunci când sunt lovite. De asemenea, poţi opta pentru ea şi când doreşti o formă mai specială (ascuţită, migdală, ovală, design 3D), când ai obiceiul de a-ţi roade unghiile şi, nu în ultimul rând, când foloseşti mult mâinile pentru curăţenie şi la spălatul vaselor. Unghiile naturale s-ar rupe mult mai repede decât acestea.
► OFERĂ PROTECŢIE, ALUNGIRE ŞI RECONSTRUCŢIE
Majoritatea manichiurilor tehnice (75%) constau în aplicarea unei protecţii pe unghiile naturale din gel UV, acrilic, fiberglass sau mătase naturală care să le menţină tari, să poată creşte până la dimensiunea dorită, iar culoarea să reziste impecabil până la trei săptămâni. Restul extensiilor de unghii pot fi construite pe formă sau tipsuri foarte fine, dintr-un plastic nereciclat. Se lipesc doar un mm pe vârful unghiei naturale în nuanţa unghiei naturale, transparente ca sticla, alb french sau design şi pe extensia construită se pot pune cristale, paiete etc. Şi pentru cei care îşi rod unghiile sau le au accidentate există soluţii. Se poate face reconstrucţie dintr-un material acrilic transparent, care se va confunda cu unghiile naturale.
TRUCURI DE ÎNGRIJIRE CU REZULTATE SPECTACULOASE
Pentru unghiile moi există tratamente care dau rezultate incredibile. Cătălina Stoica recomandă metode pentru întărirea unghiilor, pe care le-a probat şi a avut rezultate extraordinare. „Dacă cineva doreşte îmbunătăţirea calităţii unghiilor în timp record, recomand cele trei metode”, spune specialistul.
1 Se ia un castron în care se pune ulei încălzit de migdale sau de măsline (cât mai cald) şi se ţin unghiile înăuntru timp de 15 minute. Procedeul se face minim o dată pe săptămână, chiar dacă pe unghii există lac.
2 Un alt tratament e să aplici numai pe jumătatea dinspre vârf a unghiei, fără a atinge cuticulele, o soluţie fabricată în Elveţia, ce conţine 4,5% formaldehidă, extract din bulb de usturoi, ulei din frunze de pin argintiu, ulei din frunze de eucalipt. Se aplică de maximum două ori pe săptămână pe unghia uscată şi degresată. Pentru acasă există o cariocă îmbibată cu această soluţie pentru a controla mai uşor lichidul, să nu ajungă pe piele. Soluţia intră în unghie apoi se poate aplica lac de unghii.
3 O altă metodă ar fi o bază de tratament special pentru unghii moi şi subţiri ce se aplică (în salon sau acasă) minimum 28 de zile, după cum urmează: în prima zi, după efectuarea manichiurii se aplică două straturi din acest lac-tratament, apoi zilnic încă un strat peste, timp de 7 zile. În ultima zi se îndepărtează cu ajutorul unui dizolvant fără acetonă şi se repetă procedeul de 4 ori, deci timp de 28 de zile.