Acordăm o mare importanţă îngrijirii tenului, ceea ce este excelent, însă la fel de important este să dăm atenţia cuvenită şi zonelor gâtului, decolteului, coatelor sau genunchilor.
Cosmeticiana Ana Albu ne învaţă cum să le hidratăm intens prin metode naturale, cu efecte excelente şi bani puţini.
GÂT ŞI DECOLTEU
Pielea din zona gâtului şi a decolteului este foarte sensibilă şi se ridează destul de uşor. Iată de ce e indicat să demachiem şi această zonă, iar când ne aplicăm pe faţă o mască hidratantă, să o întindem şi pe gât, şi pe decolteu. Uleiul de măsline aplicat pe pielea udă, după duş, este foarte hidratant. Şi mierea este indicată. Amestecă două linguriţe de miere cu puţin ulei şi aplică pe faţă, gât şi decolteu. După 20 de minute, îndepărtează masca cu apă călduţă. Uleiul de migdale este foarte eficient pentru estomparea ridurilor provocate de soare. Pe pielea umedă, adaugă câteva picături şi apoi întinde-l cu mişcări circulare. Nu e nevoie să îndepărtezi produsul. Acesta va fi absorbit de piele, care va deveni mai catifelată şi mai hidratată.
MÂINI CATIFELATE
Pentru că mâinile sunt considerate „cartea noastră de vizită”, trebuie să avem grijă de ele, mai ales că pielea lor are tendinţa de a se usca foarte repede. Şi asta din cauza detergenţilor pentru vase sau pentru haine, pe care, de cele mai multe ori, îi foloseşti fără să porţi mănuşi care să protejeze. Putem face aceste tratamente chiar la noi acasă, cu creme şi loţiuni naturale, fără substanţe chimice şi fără conservanţi. Crema cu ulei de avocado şi miere este bogată în substanţe hidratante ce permit tratarea şi reîntinerirea chiar şi a mâinilor foarte uscate, lăsându-le catifelate şi netede.
Ai nevoie de o linguriţă de ulei de avocado, o linguriţă de ulei de migdale, o linguriţă de miere lichidă, 100 ml apă de trandafiri, o linguriţă glicerină şi o linguriţă oţet din vin alb. Amestecă uleiurile şi mierea şi lasă-le să se încălzească pe aragaz, la foc foarte mic. Într-un alt vas, încălzeşte foarte puţin ingredientele rămase. Pune-le într-un recipient care se închide perfect, amestecă-le bine şi lasă apoi compoziţia să se răcească. Aplică seara pe mâini şi lasă masca să pătrundă bine în piele.
COATE ŞI GENUNCHI
Pielea coatelor este mai dificil de îngrijit, mai ales că este şi foarte expusă, atunci când ne sprijinim. Primul pas în acest caz este exfolierea, pe care o poţi face cu produse din comerţ sau cu cele făcute de tine în casă, 100% naturale. Amestecă un pic de zaţ de cafea cu miere şi freacă cu acest mix pielea uscată a coatelor, în timpul duşului. Poţi folosi şi o mănuşă abrazivă. După exfoliere, urmează hidratarea. Poţi aplica o cremă foarte grasă, hidratantă sau poţi apela la variante naturale: ulei de măsline, ulei de cocos sau unt de shea. Pentru rezultate mai bune, în cazul călcâielor, zona trebuie să fie învelită cu fâşii din bumbac sau şosete. Şi lămâia ajută mult aceste zone dificile. Taie o lămâie în jumătate şi presară sare de mare deasupra. Apoi frecţionează aceste zone înainte de a face baie. Lămâia are efectul unui înălbitor, lasând pielea mult mai luminoasă şi mai hrănită.
De exemplu, aici descoperi armele cele mai puternice împotriva acneei