Părul este unul dintre accesoriile esenţiale ale felului în care ne prezentăm. Vei putea avea o podoabă capilară superbă dacă ţii cont de câteva sfaturi utile venite chiar din partea specialistului în hairstyling.
Cele mai la îndemână tratamente pentru prevenirea căderii părului sunt cele preparate de noi acasă, folosind ingrediente naturale. Printre acestea se numără măştile cu gălbenuş sau cele cu vitamina A.
De asemenea, uleiul de ricin este eficient aplicat direct la rădăcina părului sau în
combinaţii cu gălbenuş sau vitamina A.
O reţetă simplă poate fi preparată din: 3 linguri de ulei de ricin, 3 linguri de vitamina A uleioasă, un gălbenuş de ou şi maximum 3 linguri de ulei de măsline, în funcţie de preferinţele fiecăreia. Toate acestea se amestecă până se omogenizează şi se pot pune şi câteva picături de balsam. Amestecul se aplică pe scalp şi pe păr, până la vârfuri. Se masează bine şi se bagă părul într-o cască din plastic, precum cele folosite la duş. Se lasă să acţioneze minimum o oră şi, în funcţie de disponibilitatea fiecăreia, până la o noapte întreagă. Dimineaţa se spală părul ca de obicei şi se aplică balsam. Acest tratament natural este recomandat să se aplice cel puţin o dată pe lună, dar cel mai bine este să fie repetat de două ori pe lună. Dezavantajul imediat constă în faptul că părul se va îngrăşa mai repede, însă este un aspect negativ minor în lupta cu căderea lui.
USTUROIUL, UN REMEDIU EFICIENT
În cazul unei căderi mai abundente a părului, care a lăsat pe scalp zone
neacoperite de păr, foarte folositor poate fi usturoiul. Se ia un căţel de usturoi şi se aplică direct pe zona respectivă. Se freacă energic câteva minute şi se repetă procedura de câteva ori pe săptămână.
VARIANTA PROFESIONALĂ
O alternativă la tratamentele de acasă sunt produsele profesionale pe care le poţi folosi la salon. Sunt numeroase game destinate tuturor tipurilor de păr şi de scalp. Foarte apreciat este tratamentul cu aminexil: fiole sau spray, cel din urmă fiind varianta pentru acasă. Amândouă au acelaşi rezultat şi acelaşi mod de aplicare: doar la rădăcină, iar apoi se masează scalpul pentru a favoriza absorbţia mai rapidă a produsului.
TRUCURI DE ŢINUT MINTE
► Pentru ca părul să crească mai repede, circulaţia sangvină trebuie să fie stimulată în jurul foliculilor. Perie părul de la rădăcină, insistând asupra scalpului, fără a apăsa prea tare.
► De asemenea, poţi să-ţi masezi scalpul folosind vârfurile degetelor, în timp ce te speli pe cap şi chiar şi în timp ce te relaxezi în pat sau te uiţi la televizor.
► Podoaba capilară poate fi mai sănătoasă şi datorită alimentaţiei echilibrate. Produsele bogate în vitamina A (lactate, peşte, spanac, caise), vitamina B (carne, peşte, banane, verdeţuri), vitamina C (citrice, pepene, roşii, cartofi) şi vitamina E (nuci, broccoli, cereale integrale) sunt esenţiale pentru un păr cu adevărat sănătos. Iar carnea roşie e bogată în fier şi zinc, minerale care stimulează creşterea părului.
► E bine să îţi tai vârfurile regulat. Chiar dacă ai grijă de părul tău, vârfurile degradate tot apar din cauza clamelor, a agrafelor, a frecării de pernă sau de haine. Este necesar să îndepărtezi terminaţiile şuviţelor de păr măcar o dată la două luni.