Descoperă remediile cele mai eficiente şi mai rapide pentru înlăturarea aspectului de coajă de portocală al pielii. Vara a sosit, zilele de stat la plajă vor fi tot mai multe, iar tu trebuie să ai un corp frumos şi o piele netedă, care abia aşteaptă să se lase bronzată de razele soarelui.
Celulita este una dintre cele mai des întâlnite probleme cu care se confruntă majoritatea femeilor. Fie că vorbim de o greutate normală, fie că nu, celulita poate să apară şi nu trebuie confundată cu supraponderabilitatea. Ea poate fi şi la persoane care nu prezintă un exces de greutate, pentru că nu este o rezervă adipoasă, ci un ţesut bolnav, congestionat, umflat din cauza unei cantităţi prea mari de apă şi în care grăsimile nu pot intra în circuitul firesc.
Apariţia celulitei este favorizată de mai mulţi factori, ca: alimentaţia deficitară, cu excese de grăsimi animale, dulciuri, paste, sucuri, conserve şi aditivi alimentari; lipsa exerciţiilor fizice regulate; dereglările hormonale (pubertate, pilule contraceptive, sarcină, menopauză, stresul care provoacă o hipersecreţie hormonală); consumul de cafea, alcool şi tutun. Vestea excelentă este că celulita poate fi prevenită, stopată şi tratată, dacă se aplică metodele corecte.
Primul pas: ATENŢIE LA CE MĂNÂNCI!
În prima fază, se începe o corecţie alimentară. Bea cel puţin 2 litri de apă pe zi. Consumă multe fructe şi legume în stare naturală. Evită carnea grasă, iar carnea de pui mănânc-o fără piele şi fără grăsime. Evită combinaţiile de carne cu pâine, cartofi sau paste şi alege mai bine o salată mare de crudităţi cu bucăţele de carne slabă sau peşte. Redu consumul de: cafea (sau încearc-o pe cea fără cofeină), alcool, tutun, sucuri (acidulate sau nu), inclusiv consumul de zahăr.
Pasul doi: TRATAMENTE CORPORALE
În faza a doua, se începe tratamentul anticelulitic din exterior, care se poate efectua atât acasă, cât şi în cabinetele de estetică, unde rezultatele sunt mai rapide. În acest caz, celulita este combătută prin:
► electrostimulare cu programe de: slăbit, anticelulită, drenaj limfatic şi tonifiere;
► tratamente corporale cu fango, parafango sau parargil;
► masaj anticelulitic, drenaj limfatic şi masaj reflexogen;
► termoterapie;
► vaccum;
► vibromasaj.
5 variante tradiţionale cu rezultate sigure
► Duşurile alternative combat celulita şi tonifiază. Alternarea jeturilor calde cu cele reci în timpul duşului acţionează pozitiv asupra pielii predispuse la celulită, pentru că intensifică circulaţia sângelui.
► Încearcă şi compresele cu decoct sau tinctură din vetrice şi cimbrişor, în cantităţi egale.
Iei frunze tinere de păpădie, înainte ca planta să înflorească (cât reuşeşti să cuprinzi cu palmele), le stropeşti cu două linguri de ulei de măsline şi o lingură de suc de lămâie, puţină apă rece şi sare.
Frunzele de păpădie se pot combina cu frunze de măcriş, ceapă verde, usturoi verde sau mărar.
► Masajul cu unguent de iederă şi coada-calului are un puternice efect anticelulitic. Produsul se găseşte în magazinele naturiste. Se fac zilnic sesiuni de 20 de minute de masaj.
► Înotul este cel mai bun exerciţiu pentru reducerea celulitei, pentru că mâinile şi picioarele sunt în continuă mişcare, iar apa ajută la modelare, la slăbirea uniformă a întregului corp.
CUM PROCEDĂM ACASĂ
„În timpul duşului, se aplică un scrub anticelulitic, după care se întinde pe pielea uscată un produs anticelulitic cu ajutorul unei mănuşi de masaj. Se execută mişcări circulare şi ample pe zonele afectate de celulită, timp de câteva minute. Gelul anticelulitic este mai eficient, deoarece penetrează mai repede pielea decât cremele anticelulitice. Este bine să se repete acelaşi procedeu şi seara. Dacă o loţiune este folosită doar de câteva ori, nu vor exista rezultate. Tocmai de aceea se recomandă aplicarea constantă a produsului pentru ca acesta să aibă efect.” (Ana Albu, cosmetician)