Frumuseţe: 6 mituri esenţiale despre tenul tău

.

Sfaturile de îngrijire sunt parcă din ce în ce mai numeroase, însă nu toate sunt şi recomandate. Află ce este corect să faci şi ce nu, pentru a-ţi proteja tenul cu adevărat.
 

Trebuie să te demachezi seara şi dimineaţa

ADEVĂRAT
Demachierea trebuie făcută atât seara, cât şi dimineaţa. În timpul nopţii, transpiri şi se acumulează sebum, aşa că, înainte de a aplica un alt machiaj, curăţă tenul. Şi nu uita! Alege demachiantul în funcţie de tipul de piele. Dacă ai tenul gras, e recomandat gelul spumant şi apoi o loţiune tonică. Tenului normal sau mixt i se potriveşte gelul demachiant, iar pentru cel uscat sau sensibil crema demachiantă.

Spălarea cu săpun îţi usucă tenul

FALS
Pe piaţă există săpunuri hidratante care curăţă pielea, fără să o usuce. Acestea conţin cremă, ce catifelează şi conferă tenului un aspect deosebit. De asemenea, printre alte ingrediente eficiente se numără şi glicerina sau uleiurile naturale.

Dacă ai tenul gras, nu trebuie să foloseşti cremă hidratantă

FALS
Chiar şi tenul gras poate fi deshidratat. De aceea, are nevoie de o îngrijire la fel de atentă ca şi în cazul celui normal, mixt sau uscat. Loţiunile care se adresează tenului gras echilibrează secreţia de sebum şi hrănesc pielea.

Produsele bio sunt mai scumpe

FALS
Există şi anumite creme naturale pentru faţă care sunt mai ieftine decât cosmeticele clasice, ce se găsesc în farmacii. Trebuie doar să le cauţi cu atenţie. Iar dacă eşti în criză de bani, poţi să ţi le prepari singură, folosind miere şi alte ingrediente, apelând la reţetele bunicii.

Aplicarea unei cantităţi mai mari de cremă duce la rezultate mai bune

FALS
Folosirea cremelor hidratante în strat mai gros nu duce la rezultate spectaculoase, ci încarcă tenul. Aplică normal şi masează. Epiderma îşi poate lua singură cantitatea de produs de care are nevoie.

Exfolierea agresivă face tenul mai strălucitor

FALS
Exfolierea reînnoieşte stratul de celule moarte, însă procedeul trebuie să fie delicat. E contraindicată pentru tentul uscat.

Produsele pe bază de alcool sunt de evitat

ADEVĂRAT
Deşi vitaminele A şi E, emulsifianţii şi antioxidanţii sunt substanţe benefice, alcoolul, care se găseşte, de regulă, în loţiunile tonice, usucă tenul şi trebuie evitat de cei care au tenul uscat.

Cosmeticele folosite timpuriu predispun la apariţia ridurilor

FALS
Machiajul nu sufocă pielea. Epiderma se hrăneşte cu oxigenul şi nutrienţii din sânge, nu cu elemente din mediul extern. Foarte importantă este însă demachierea, peste care nu trebuie să sari în nicio zi.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton