Frumuseţe: Învaţă să-ţi faci peeling acasă

.

Pare greu de crezut, dar se poate. Iată cum!
Iată de ce trebuie să ţii cont înainte să-ţi faci singură peeling:

1. Efectul de acasă.

Un peeling pentru acasă e ca un pahar de vin roşu după o zi grea: nu-ţi va rezolva problemele, dar va face lucrurile acceptabile. Acţionează la fel ca acela pe care-l face medicul sau cosmeticiana; diferenţa este cât de adânc pătrunde acidul. „Este ideal pentru o exfoliere blândă. Poate debloca şi curăţa porii, lăsân-
du-ţi pielea mai netedă şi mai luminoasă“, spune dr Leventer.  Odată ce ai găsit unul ce ţi se potriveşte, îl poţi folosi de două sau trei ori pe săptămână.

2. Verifică eticheta.

Ca să fie suficient de puternic, un peeling pentru acasă ar trebui să conţină cel puţin 10% acid. Oricum, e destul de greu să ne dăm seama de concentraţia de acizi din orice peeling – firmele de cosmetice nu sunt obligate să listeze cantitatea de ingrediente pe eticheta produsului.

3. Acidul potrivit pielii tale.

Acid glicolic, acid lactic, acizi din fructe: toţi sunt acizi alfa-hidroxi (AHA), dar între ei sunt diferenţe
semnificative. Acidul glicolic are cea mai mică moleculă, deci pătrunde în piele mai rapid şi acţionează mai profund decât alţi acizi. Asta îl face şi cel mai eficient şi, totodată, cel mai răspândit dintre toţi acizii din peelingurile chimice, dar înseamnă că are şi cel mai mare potenţial de a irita pielea. Acidul lactic este mai blând şi are avantajul că hidratează pielea. În timp ce îndepărtează straturile de top ale pielii, acidul lactic stabilizează apa în piele. Acizii din fructe, sunt, de departe, cei mai blânzi acizi şi au cele mai mici şanse să irite pielea. Pentru acnee, dermatologii recomandă acizii beta-hidroxi (BHA), pentru că dizolvă cel mai bine sebumul. Acidul salicilic, cel mai comun dintre ei, va penetra porii blocaţi fără a irita pielea deja inflamată. Dr Leventer recomandă folosirea lor de maximum trei ori pe săptămână.

4. Încercă-l de la 25 de ani.

Dacă ai 20-25 de ani, nu fumezi, ai fost perseverentă cu aplicarea cremelor cu FPS, nu ai nevoie de peeling. Dar cele superficiale sunt ideale pentru femeile peste 25 de ani, cu pielea afectată de soare şi cu o adolescenţă… păcătoasă.

5. Poţi face peeling dacă foloseşti Retin-A.

Renunţă la retinoizi cu cel puţin trei zile înainte de tratament. „Retinoizii înlătură stratul exterior al epidermei, ceea ce  va spori absorbţia oricărui acid aplicat“, spune dr Vâlcu. Vestea bună  e că un peeling poate intensifica eficacitatea medicamentelor, inclusiv a celui cu Retin-A. Celulele moarte fiind îndepărtate de peeling, cremele hidratante şi medicamentoase pătrund mai adânc, până când noul strat de celule moarte se recreează.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton