Frumuseţe: Hidratează-ţi tenul cu măşti naturale

.

Măştile răcoritoare sunt excelente în zilele de vară, când soarele şi căldura deshidratează pielea. Bucură-te de momente de relaxare şi de răsfăţ cu ajutorul ingredientelor naturale!
 

Caise şi miere

Pentru o piele catifelată şi hidratată în profunzime, foloseşte o mască naturală din caise şi miere. Caisele conţin substanţe nutritive şi antioxidanţi, iar mierea amplifică efectul hidratant şi contribuie la detoxifierea şi prevenirea inflamaţiilor, inclusiv pentru pielea expusă la soare. Amestecă 5 caise date prin blender cu 3 linguriţe de miere şi o linguriţă de ulei de măsline, apoi aplică pasta obţinută pe toată faţa şi las-o să acţioneze 20 de minute.

Piersici şi iaurt

Pentru o hidratare excelentă şi efect de răcorire, fă-ţi o mască din piersici, miere şi iaurt. Ia două piersici şi amestecă pulpa fructului cu o linguriţă de miere şi puţin iaurt. Pasta se lasă să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte tenul cu apă rece. Pentru un plus de prospeţime, foloseşte iaurt rece, proaspăt scos din frigider. Temperatura scăzută accelerează circulaţia sangvină la nivel local, ce are ca efect o mai bună oxigenare a pielii.

Pepene galben cu portocale

O altă mască hidratantă se obţine prin amestecul de pepene galben pasat cu suc de portocale. Sucul proaspăt de pepene galben poate fi folosit chiar zilnic şi este recomandat persoanelor cu ten uscat. Are proprietăţi hidratante, calmante, mineralizante şi redă elasticitatea pielii.

Gălbenuş şi vitamina A

Răsfaţă-ţi tenul cu o mască cu gălbenuş, vitamina A şi ulei de măsline, ce conferă elasticitate pielii şi îi redă vitalitatea şi strălucirea. Amestecă un gălbenuş crud cu 15 picături de vitamina A şi o linguriţă de ulei de măsline. Aplică bine pe toată suprafaţa feţei şi lasă masca să îşi facă efectul 20 de minute. Limpezeşte apoi cu apă călduţă şi poţi, la final, să te masezi şi cu o cremă hidratantă.

FRUCTELE RECI, CELE MAI BUNE

„Piersicile, caisele, pepenele, practic mai toate fructele de sezon, aplicate reci pe tenul curat, sunt foarte eficiente pentru hidratare, inclusiv în cazul pielii expuse la soare sau care a intrat în contact cu apa sărată a mării. De asemenea, uleiul de cocos e foarte hidratant şi are factor de protecţie natural. Îl poţi folosi dimineaţa, când soarele nu e puternic, şi oferă un bronz ciocolatiu”, ne spune cosmeticiana Ana Albu.

AVOCADO ŞI ULEI DE MIGDALE

Merită să încerci măcar o dată combinaţia avocado cu ulei de migdale. Avocado este unul dintre fructele cu cel mai mare conţinut de antioxidanţi care previn îmbătrânirea prematură a pielii şi degradarea celulară, iar uleiul pe care îl conţine are proprietăţi regenerante, intens hidratante şi conferă pielii o strălucire deosebită. În acelaşi timp, uleiul de migdale conţine vitamina E, care dă fermitate pielii şi o menţine elastică. Pentru a prepara masca ai nevoie de un avocado, pe care îl dai prin blender şi îl amesteci cu 5 linguriţe de ulei de migdale. Aplici pe faţă şi laşi să acţioneze 15 minute.

    
Vedete din Romania Vedete internationale