Cristina Olaru este omul din spatele brandului Handmade Sister. O persoană caldă, pasionată de frumos şi sănătate, care făureşte produse cosmetice-comori! Din ingrediente naturale, amestecate cu multă dragoste, aceste cosmetice fac cu adevărat minuni pentru piele! Aflaţi povestea ei şi, totodată, cum puteţi să făuriţi singură creme bio!
Cine se ascunde în spatele brandului Handmade Sister?
Dintotdeauna am asociat brandurile cu corporaţiile, cu deciziile strategice luate de oameni în costume, la capătul a ore şi ore şedinţe, având drept unic scop profitul. Când spun brand, mă mai gândesc la produse care ies de pe o bandă rulantă, şi singura contribuţie pe care un om în carne şi oase o are la ele e să decidă cantitatea.
Îmi place să cred că Handmade Sister e altceva decât un brand, că e o credinţă a mea, aceea că putem părăsi viaţa ca într-o fabrică doar fabricând frumos, şi e o idee, aceea că obiectele frumoase şi frumosul în general nu au sens decât dacă le împărtăşeşti cu ceilalţi. În spatele acestei idei sunt eu, Cristina Olaru, creatoare de cosmetice din ingrediente naturale, pictoriţă de borcănele, pahare, farfurii şi ceşcuţe, iubitoare de handmade, de poveşti, de frumos, de natură, de culori.
Care este povestea acestui mic brand?
Handmade Sister este un proiect de suflet care combină cele două pasiuni ale mele: cosmeticele handmade şi pictura. Intâi a fost sticla pictată, apoi cosmeticele, după care au apărut, cumva firesc, cremele ambalate în borcănele pictate, pe care mie îmi place să le numesc bijuterii cosmetice.
Incă de când am ales numele, am căutat să fie unul cald şi prietenos. Handmade Sister mi s-a părut perfect – aşa cum nu există comunitate fără doctor, profesor, brutar sau avocat, trebuie să existe şi o persoană care să se ocupe de obiectele frumoase, atât de necesare nouă, tuturor.
De unde pasiunea pentru cosmetice bio?
Acum ceva ani, am aflat cu mare uimire de la o prietenă că se poate să-ţi prepari cosmeticele singură, acasă. Mi s-a părut ceva incredibil şi m-am decis să încerc. Totul a început ca la carte: cu o îndelungată perioadă de documentare. Zile în şir n-am facut decât să citesc despre proprietăţile uleiurilor de plante, ale unturilor vegetale şi ale uleiurilor esenţiale. După care am început să caut reţete şi într-un final am încercat, timid, să-mi prepar o crema de faţă. Pentru că eram la început, am căutat ceva simplu şi într-o după-amiază m-am trezit că sterilizam şi amestecam în paharul Berzelius unturi, ceară şi uleiuri. A ieşit ceva foarte gras, judecând după experienţele mele anterioare cu cremele, dar care mirosea îmbătător a trandafiri. Am încercat crema făcută de mine şi rezultatul a fost uimitor: crema se topea în contact cu pielea, uleiul te îmbia să-ţi faci masaj facial, iar a doua zi dimineaţă aveam o piele moale şi fină, ca de bebeluş!
Cata muncă este în spatele făuririi cosmeticelor naturale?
Pentru că realizez produsele cosmetice doar pe bază de comandă, munca este destulă. In loc să fac, să zicem, un kilogram de cremă de faţă pentru toate tipurile de ten, prefer să nu ţin stocuri de creme, ci să le fac pe măsură ce vin comenzile. Astfel, clientele ştiu că primesc creme proaspete, abia făcute, cu toate proprietăţile ingredientelor intacte.
Pe lângă prepararea efectiva a produselor, mai e nevoie şi de o muncă de informare extrem de importantă privind proprietăţile ingredientelor, dar şi de conceperea şi testarea de noi produse. Lumea plantelor şi a produselor handmade oferă un avantaj suprem – întotdeauna mai e ceva de descoperit! Aşa că în continuare aflu lucruri noi despre uleiuri, unturi vegetale, uleiuri esenţiale şi posibilităţi de a le combina, cu rezultate care de care mai parfumate, mai hrănitoare şi mai hidratante!