Epilare cu ceară VS. epilare cu zahăr

.

Epilarea cu pastă pe bază de zahăr este o noutate folosită acum şi în saloanele din România. Am alcătuit pentru tine un ghid de cosmetică pentru două metode de epilare!

Epilare cu pastă pe bază de ceara de albine

Orice femeie ştie că epilarea cu ceară este metoda cea mai durabilă şi eficientă de îndepărtare a părului nedorit, chiar dacă nu este şi cea mai confortabilă.

Avantaje
Substanţa folosită este creată pe bază de răşină şi ceară naturală de albine. Ceara fierbinte înmoaie firul de păr, făcându-l mai uşor de smuls din rădăcină. Ceara rece este recomandată femeilor cu probleme de circulaţie sanguină.

Rareori avem de a face cu o pastă pe bază de ceară care nu a fost îmbogăţită cu extracte de aloe pentru piele sensibilă şi mai ales cu uleiuri esenţiale care hidratează pielea dar conferă şi amestecului un miros plăcut. Datorită acestor ingrediente epilarea cu ceară la salon este mai plăcută!

Epilare cu ceară VS. epilare cu zahărDezavantaje
Trebuie să aştepţi ca firul de păr să aibă lungimea potrivită pentru a fi smuls de stratul de ceară, adică cel putin jumatate de centimetru lungime. Teoretic firul de păr trebuie smuls din rădăcină, însă lucrurile nu se întâmplă aşa.

Practic unele fire de păr sunt doar rupte din cauza acţiunii cu ceară fierbinte şi astfel efectele epilării cu ceară nu sunt mereu durabile. Uneori iritaţia pielii după şedinţa de epilare se păstrează timp de două sau trei zile.

Există medici care susţin că epilarea cu ceară fierbinte generează în timp varice şi alte probleme ale pielii.

Durată
O şedinţă de epilare cu ceară de unică folosinţă durează aproximativ 30 minute la un salon cosmetic, iar părul creşte în două sau trei săptămâni.

Cost
La salonul Crystal Cosmetics, ceara folosită poate fi naturală, tip gel sau ceară elastică. Costurile unei şedinţe pot ajunge la 65 de lei (picioare lung şi inghinal total) iar preţul unei şedinţe de epilare facială este de 12 lei.

Epilarea cu pasta pe bază de zahăr

 „Pasta folosită este mult mai sănătoasă pentru piele, pentru că conţine doar apă, zahăr şi suc natural de lămâie,” ne spune Corina Chelu de la Evergreen, unul din saloanele specializate pe această nouă metodă de epilare.

Astfel aflăm că tehnica de aplicare cât şi cea de îndepărtare este diferită de cea folosită în cazul epilării clasice cu ceară. Pasta folosită vine în ambalaj special şi este de unică folosinţă.

Epilare cu ceară VS. epilare cu zahărAvantaje
Corina Chelu ne spune şi avantajele acestei noi tehnici: „Epilarea cu zahăr este mult mai eficientă în cazul firelor scurte şi a celor crescute sub piele. Pasta de zahăr şi lămâie nu rupe firul de păr, aşa cum se întâmplă la ceară şi după un timp se observă că firele de păr cresc în mod sănătos şi foliculita este redusă. „
Pasta pe bază de zahăr şi lămâie nu trebuie folosită fierbinte, ci călduţă şi astfel se diminuează iritaţiile care apar de obicei după o şedinţă de epilare „fierbinte”.

Dezavantaje
Trebuie să aştepţi ca firul de păr să aibă lungimea potrivită pentru a fi smuls de stratul de ceară, de obicei între 2 şi 5 milimetri.

Costurile ceva mai ridicate comparativ cu cele ale unei şedinţe clasice de epilare cu ceară.

Durată
 O şedinţă de epilare cu zahăr durează la fel ca una cu ceară, în jur de 30 de minute. Efectele şedinţei – cu alte cuvinte o piele fină – se pot păstra şi timp de patru săptămâni.

Cost
 La Evergreen Salon Organic o şedinţă de epilare totală cu zahăr costă 140 de lei şi o şedinţă de epilare facială cu aceeaşi substanţă este doar 10 lei.

Află mai multe pe unica.ro despre epilarea definitivă!

Afla cele mai bune sfaturi despre epilarea cu ceara acasa. Vezi si cum se face epilarea inghinala acasa si cum se realizeaza in siguranta epilarea cu zahar acasa!

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton