Sunt momente din zi în care îți simți pielea încărcată, mai ales dacă lucrezi într-un mediu toxic, în care pielea ta intră în contact cu tot felul de factori poluanți.
Până să ajungi acasă, simți nevoia constantă să-ți cureți fața, iar imediat ce ai intrat pe ușă, începi să îți cureți cu simț de răspundere tenul: ba cu demachiant, apă micelară, mai masezi și cu un gel abraziv și poate te speli încă o dată cu apă. Sunt persoane care repetă demachierea și înainte de culcare. Însă un medic dermatolog din Miami, Barry Resnik, cel care a pus bazele renumitului Institut Dermatologic Resnik, peste Ocean, avertizează femeile obsedate să-și facă tenul lună.
Secretul unui ten sănătos nu stă în frecvneța cu care îți cureți pielea, ci în tehnică, spune el. Potrivit specialistului, este greșit să speli de mai multe ori pe zi fața, pentru că astfel inhibi producerea de sebuum atât de necesar epidermei, lucru care îți poate genera probleme cu tenul.
Drept urmare, pielea nu trebuie să ”scârțâie” de curățenie, este de părere Resnik.
Săpunul, dușmanul epidermei
”Pielea noastră are tendința să suplinească necesarul de grăsime, însă dacă se află într-un asalt continuu, cu apă și produse cosmetice și de îngirjire, ne alegem cu o piele iritată, plină de roșeață și coșuri. Va împiedica și procesul de regenerare a epidermei, dar și producția de colagen, care ne menține tineri. Nu cred că vreo femeie își dorește un ten obosit, iritat și plin de riduri”, a conchis Resnik.
Așadar, medicul dermatolog recomadă reprezentantelor sexului sensibil să-și curețe tenul doar dimineața și seara, cu un demachiant, fără săpun și care nu are în componență nici alți detergenți sintetici.
Folosește un ingredient natural și la îndemână pentru o piele curată: mierea
Mierea este excelentă pentru măștile de curățare, fiind un exfoliant natural. Îndepărtează pielea moartă fără să fie necesar să o agresezi, al fel cum se întâmplă când folosești scrub-uri pe bază de sare sau zahăr.
Este și un bun hidratant și îți lasă pielea moale și catifelată. Dar, să nu uităm că este și un antiseptic natural, așa că ține la distanță bacteriile care provoacă acneea. Unde mai pui că se potrivește oricărui tip de ten, cu condiția să nu fii alergică la acest ingredient.
În același timp, mierea poate servi și ca demachiant. Înainte să începi demachierea cu miere este bine să-ți legi părul într-o coadă, la spate și să îți pui o bentiță, pentru ca mierea să nu-ți atingă firele de păr. Pentru că este lipicioasă și poate curge de pe față, ia un prosop și pune-l în jurul gâtului și pe umeri.
- Umezește-ți mâinile și tapotează fața cu apă, după care clătește cu apă călduță. Aceasta va dizolva mierea și se va întinde mai ușor pe față.
- Toarnă-ți puțină miere în palmă, cam o jumătate de linguriță, și las-o să se încălzească. Se va înmuia și va căpăta un aspect mai fluid. Masează pielea cu miere, cu mișcări circulare, evitând zona din jurul ochilor.
- Spală-te apoi cu apă călduță, după care masează din nou tenul, cât este umed până când îndepărtezi și ultima picătură de miere.
- Șterge-ți fața cu un prosop curat și moale sau cu o hârtie specială de curățat tenul.
Foto: 123rf.com
Ultima modificare august 20, 2015 11:13 pm