Maria. A venit la cabinet însoţită de fiica sa. De fapt, a venit la rugăminţile fiicei, care vedea cât de mult se chinuie: eczeme pe piele, disconfort zilnic atunci când îmbraca haine, uneori, dureri de coloană. Şi mai mult, un sentiment neplăcut în fiecare dimineaţă, atunci când se îmbracă! Neîncredere în sine, amestecată cu sentimentul că anii au trecut şi n-ar fi vrut să îşi lase astfel de amprente pe corpul ei!
Lifting mamar
Toate acestea din cauza sânilor, care au căzut şi şi-au modificat forma! După naşterea celor trei copii, a luat în greutate, iar sânii n-au mai vrut să mai revină la dimensiunile iniţiale. Şi aşa suferea cumplit în fiecare zi. Până când, una dintre fiice a spus: gata, trebuie să faci ceva pentru asta!
Culmea este că nu de operaţie îi era teamă doamnei în vârstă de 50 de ani, ci de ce vor spune vecinii, prietenele. A lăsat toate prejudecăţile deoparte şi a venit la cabinet. O pacientă deloc anxioasă în privinţa intervenţiei, dar care purta povara, nu numai a sânilor mari, cât a impresiei pe care o va lăsa în jurul apropiaţilor.
Am stat de vorbă, i-am explicat în ce constă intervenţia, a fost întru totul de acord.
Am stat apoi de vorbă şi despre impactul pe care ar trebui (sau n-ar trebui) să îl aibă orice intervenţie asupra celor din jur. Dorinţele de îmbunătăţire a aspectului estetic ne aparţin în totalitate şi nu trebuie să fie influenţate de nimeni! Hotărâtă, am programat-o pe Maria pentru analize şi apoi pentru liftingul mamar! Acum zâmbeşte şi se simte ca la 30 de ani!
M-a impresionat acest caz, de aceea am ales să vă scriu despre operaţia de ridicare a sânilor căzuţi: care sunte cauzele şi în ce constă operaţia? Iată mai jos răspunsurile la unele din întrebările pe care vi le puneţi!
Odată cu trecerea anilor, sânii îşi pot modifica forma din cauza unor factori diverşi: sarcinile multiple, perioada de alăptare prelungită, scăderea bruscă în greutate sau factorii genetici pot sta la apariţia ptozei mamare. Există mai multe grade ale ptozei, în funcţie de poziţia complexului areolo-mamelonar în raport cu şanţul inframamar, de care trebuie ţinut cont în momentul alegerii tipului de lifting mamar.
Ce presupune operaţia de lifting mamar?
Liftingul mamar este cunoscut şi sub denumirea de ridicare a sânilor şi reprezintă o intervenţie chirurgicală de remodelare a acestora prin excizia tegumentului în exces. În cele mai multe cazuri, areola şi mamelonul sunt ptozate destul de mult, proiecţia lor aflându-se sub şanţul inframamar. Aceste cazuri au indicaţie de excizie tegumentară, prin care se crează un nou conţinător pentru glanda mamară, care va fi conservată şi ridicată în noul ”buzunar” tegumentar.
In cazul sanilor cu o ptoza moderata, atunci cand complexul areolo-mamelonar nu este foarte cazut, ridicarea glandei mamare se poate face insa prin introducerea unei proteze siliconice, care sa ”lifteze” si sa sustina tesutul glandular mamar. Aceasta indicatie chirurgicala se stabileste doar dupa consultatie.
Pentru a fi sigura daca solutia pentru cazul sau o reprezinta lifting ul mamar, pacienta trebuie sa se prezinte la o consultatie, unde va discuta cu chirurgul sau posibilitatile terapeutice. In general, daca sanul este lipsit de volum, este ”cazut” si areola mamara priveste in jos, atunci cu cea mai mare probabilitate are nevoie de un lifting mamar.
In decursul liftingului mamar se poate remodela si areola mamara, in raport cu dimensiunile noului san. Prin indepartarea excesului de piele vor rezulta anumite cicatrici, in functie de metoda chirurgicala recomandata, de care pacienta trebuie sa aiba cunostinta si sa fie de acord cu ele. Acestea sunt in general in forma de ”T” inversat, cu latura vertical dinspre areola spre santul inframamar.
Ultima modificare aprilie 8, 2022 3:07 pm