Atunci când ne pregătim să ne facem unghiile, majoritatea dintre noi agităm oja în sus și în jos, pentru a uniformiza formula. Însă experții în frumusețe ne atrag atenția că acest obicei este cât se poate de greșit.
Celebra manichiuristă Simcha Whitehill spune că agitarea sticlei ar putea ruina definitiv o manichiură, indiferent de calitatea lacului de unghii pe care îl folosim.
„Această scuturare nu duce la o amestecare optimă a lacului, ci îi afectează structura. Agitând sticla în acest mod, se creează niște bule ce fac oja să nu se aplice compact și să sară foarte ușor”, explică Whitehill.
„Bulele de aer se pot forma, de asemenea, și atunci când introducem pensula înapoi în recipient, deci nu încerca să îndepărtezi surplusul de ojă în zona gâtului sticlei”, continuă aceasta.
Aceste bule de aer se transferă pe unghii, motiv pentru care lacul se va ciobi mult mai repede și mai ușor. Și, să recunoaștem, este foarte frustrant când ni se întâmplă acest lucru, la doar câteva zile după ce ne-am făcut manichiura.
Sfatul specialiștilor pentru situațiile în care vrem să omogenizăm formula este să ținem sticla cu lac de unghii între palme și să îl rulăm timp de un minut.
Citește și – 10 reguli pentru o manichiură perfectă
Citește și – Motivul pentru care trebuie să introduci degetele în apă cu gheaţă imediat după ce ţi-ai făcut manichiura
Foto – 123rf
Ultima modificare august 24, 2017 4:17 pm