Nu mai trebuie să-ţi spunem cât de importante sunt demachierea şi curăţarea zilnică a tenului. Dar îţi vom spune cum se execută corect aceste „operaţiuni”.
De ce produse ai nevoie
Pentru o curăţare eficienta a tenului ai nevoie de un demachiant şi un produs pentru spălarea feţei. De ce amândouă? Demachiantul îţi trebuie ca să îndepărteazi machiajul, căci produsul pentru spălarea feţei s-ar putea să nu fie îndeajuns pentru a îndepărta fondul de ten sau mascara.
Dar este şi el necesar pentru a elimina urmele de demachiant, care altfel ţi-ar astupa porii. Pentru zona ochilor, ideal ar fi să foloseşti un demachiant special, mai blând.
Dar dacă nu foloseşti machiaj? Tot îţi trebuie demachiantul ca să îţi curăţi faţa de praf şi alte impurităţi pe care le acumulezi într-o zi pe afară. Încearcă o dată şi ai să vezi că tamponul de vaţă cu care te demachiezi se murdăreşte, chiar dacă nu ai folosit fard sau fond de ten.
Demachierea, cu mişcări blânde
Demachierea ar trebui să înceapă cu zona ochilor. Cu un tampon de vată umezit în demachiantul special, îndepărtează mai întâi mascara: închizi ochii şi cu mişcări blânde de sus în jos curăţi genele. Apoi ştergi şi fardul de pleoape din interior spre exterior. Pentru fiecare ochi ai nevoie de un tampon de vată nou, iar mişcările trebuie să fie cât mai blânde. Pielea din jurul ochilor este subţire şi sensibilă, iar demachierea prea agresivă favorizează ridurile.
Folosind demachianul pentru faţă, şterge-ţi pudra şi fondul de ten, cu mişcări dinspre nas spre urechi. Nu uita fruntea şi gâtul. Bine ar fi să-ţi prinzi părul înainte ca să „ai acces” în zonele care altfel ar fi acoperite.
Faţa se spală cu apă călduţă
După demachiere, urmează spălarea cu un produs special. Nu folosi săpunul obişnuit care este prea dur şi deshidrateaza, dar nici gelul de duş, destinat pielii corpului.
Apa pe care o folseşti ar trebui să fie călduţă. Apa prea rece sau prea fierbinte deshidratează pielea şi poate agrava imperfecţiuni precum acneea sau capilarele sparte.
După ce ţi-ai umezit faţa, toarnă puţin gel în palme şi masează uşor cu mişcări circulare. Nu încerca să-ţi freci pielea – nu o vei curăţa mai bine, ba chiar îi vei face rău.
La fel de importantă ca spălarea feţei este limpezirea ei cu multă apă. Urmele de săpun sau gel care rămân pe ten pot să astupe porii. Ai grijă să limpezeşti bine fruntea, gâtul şi zonele de sub urechi.
Nu poţi rămâne cu faţa udă, dar nici nu ai voie să-ţi freci pielea cu prosopul. Şterge apa prin tamponare. Dacă la final ai rămas cu pielea roşie, înseamnă că nu ai fost suficient de blândă.
De ce este necesară curăţarea tenului
Dacă nu îţi curăţi faţa zilnic, machiajul şi praful se amestecă cu celulele moarte şi cu sebumul, astupă porii şi formează punctele negre. În plus, machiajul rămas pe faţă peste noapte îmbătrâneşte pielea şi favorizează apariţia ridurilor.
Foto: Shutterstock