Când te priveşti dimineaţa în oglindă, tenul e primul care se uită înapoi la tine. Ca să-ţi placă ce vezi, nu te „picta” în exces de la 20 de ani
Fie că ai 20 de ani, fie că ai 40, machiajul este făcut pentru a evidenţia şi a lumina trăsăturile feţei care, pe măsură ce anii trec, se modifică. Alegerea unui machiaj potrivit vârstei tale poate face diferenţa între cât timp petreci în faţa oglinzii şi cât de spectaculos poate fi rezultatul final. „Totul începe cu un ten perfect curat. Demachiază-te în fiecare dimineaţă şi seară cu produse delicate, în funcţie de tipul de ten pe care-l ai, şi protejează zilnic pielea cu o cremă cu FPS cel puţin 15”, ne îndeamnă Mirela Vescan, make-up artist Rimmel London.
20 Ce să faci:
20 de ani este vârsta la care trebuie să-ţi scoţi în evidenţă pielea într-o stare excelentă. Folosind creme autobronzante, pudre şi loţiuni cu protecţie solară, o să străluceşti la propriu. Săptămânal, exfoliază tenul cu un scrub cu fructe. Pentru seară, dacă vrei un look glamour, intensifică-ţi privirea cu ajutorul genelor false. Nu exagera, şase sau maximum zece gene individuale subtile sunt de ajuns pentru a întoarce multe priviri. Profită de nuanţele vii pentru pleoape, dar nu odată cu genele aplicate! Ceva de ţinut minte: Nu folosi fondul de ten pe toată faţa. Mai puţin înseamnă întodeauna mai mult. Dacă ai nevoie de „acoperire” încearcă, mai degrabă, o cremă hidratantă nuanţatoare, dar numai acolo unde e nevoie. Prea multe produse aplicate la vârsta ta pot forma o mască, ceea ce nu e deloc flatant.
30 Ce să faci:
La fel ca obrajii, buzele încep să se decoloreze odată cu vârsta. De asta e important să foloseşti un ruj cu pigment mai puternic. Încearcă un roşu seducător cu textură mată, în timp ce machiajul ochilor este natural. Combate liniile fine cu un fond de ten hidratant lichid sau optează pentru unul cu particule ce reflectă lumina. Ceva de ţinut minte: Nu aplica pudra dacă n-ai urmat două reguli: foloseşte o pensulă pufoasă şi întotdeauna scutur-o după de ai tăvălit-o prin pudră, înainte să o pui pe faţă.
40 Ce să faci:
Distrage atenţia de la cearcănele din jurul ochilor şi de la ridurile ce încep să se adâncească. Începe cu aplicarea unui baton iluminator peste anticearcăn. Caută rujuri ce conţin colagen şi care au o tentă bleu, pentru că dinţii vor părea mai albi. Alege culorile pentru pleoape cu precauţie, pentru că nuanţele prea intense te fac să pari mai în vârstă. Dacă sprâncenele par risipite, foloseşte creionul special pentru a umple golurile. Ceva de ţinut minte: Nu te speria. Stresul se manifestă cel mai frecvent la femei în jurul acestei vârste. Pentru că liniile de expresie, căderea părului, petele pe piele şi pleoapele lăsate apar acum, e esenţial să ai grijă de pielea ta. Dieta, exerciţiile fizice şi îngrijirea tenului, toate sunt o bucăţică din puzzle-ul ce formează frumuseţea ta.
Trucuri pentru toate vârstele
Make-up artistul Mirela Vescan te învaţă care sunt şi cum să eviţi cele cinci „păcate capitale” în machiaj
Blush-ul de clovn: Cerculeţele roşii din obrajii dau senzaţia că te-ai jucat cu fardurile mamei. Nu uita să uniformizezi produsul.
Culorile anilor 80: Rujul roz strălucitor arată bine numai pe buzele actriţelor din filme. Renunţă la sclipici!
Eyelinerul care curge: Cu timpul, pleoapele transpiră, şi machiajul se topeşte. Optează pentru creioane waterproof.
Sprâncenele subţiri: Există proporţii şi dimensiuni în funcţie de fiecare faţă. Sprâncenele Pamelei din Baywatch se purtau în anii 90!
Bronzul… murdar: Nu aplica pudra bronzantă pe toată faţa, pentru că vei părea de parcă tocmai ai pierdut o bătaie cu noroi.
Foto: Shutterstock