Cum să te machiezi de Crăciun, în funcție de vârstă. Make-up artistul atenționează: Ce e permis la 20 de ani, poate să nu arate bine la 40!

.

De sărbători, îți dorești să ieși din anonimat, să strălucești, iar un machiaj bine realizat te poate ajuta mai mult decât crezi să te pui în valoare. Dacă de Crăciun petreci acasă, în familie, poți opta pentru un machiaj natural, dar lucrurile se schimbă radical dacă mergi la un eveniment.

Pentru a afla care sunt combinațiile de culori pentru care poți opta, cum să îți scoți în evidență trăsăturile, dar să rămâi și în trend, ce să eviți și ce să amplifici, am apelat la sfaturile make-up artistului Alina Constantin.

Cum ne machiem dacă petrecem Crăciunul în familie

 „Crăciunul este o sărbătoare cu adevărat specială, pentru mine reprezintă liniștea și familia. Dacă ar fi să transpun ceea ce exprimă intr-un machiaj, cu siguranță aş pune accent pe zona ochilor. Dacă petrecem Craciunul acasă, în familie, cel mai bine ar fi să abordăm un machiaj natural, să nu folosim culori intense, important este să ne simțim comod”, spune make-ul artistul Alina Constantin, numită și Choco Mua, pentru UNICA.ro.

Cum ne machiem dacă mergem la un eveniment

De asemenea, dacă mergem la un eveniment, putem să ne jucam cu produsele de make-up. „Crăciunul este sărbătorit cu multe luminițe colorate, globuri, brazi și multe alte decorațiuni. Putem pune accentul pe ochi, putem să folosim nuanțe de maro, negru, ba chiar putem adăuga și pigmenți cu glitter, astfel buzele vor fi conturate într-o nuanță de nude. Se poate opta și pentru ceva mai clasic, dar întotdeauna în trend, eyeliner simplu, negru intens, dar atunci vei avea un ruj roșu şi vei simți cu siguranță, în seara de Crăciun, că emani feminitate și eleganță la superlativ”, mai spune make-ul artistul.

Ce machiaj ți se potrivește în funcție de vârstă

Atunci când alegem un machiaj ținem cont de trăsături, de ten, dar și de vârstă, pentru că ce e permis la 20, poate să nu arate bine la 40. „20 este o vârstă tare frumoasă, care ne permite să ne jucăm cu machiajele. Putem aborda aproape orice, atâta timp cât nu depășim linia vulgarității.

La 30 ani, femeia poate să emane senzualitate și eleganță printr-un machaj simplu, care să îi scoată trăsăturile în evidență. 

La 40 de ani trebuie să începem să folosim produse de machiaj mai fluide, nu este necesar să avem un grad foarte mare de acoperire, pentru că riscăm să încărcăm tenul și să scoatem în evidență ridurile de expresie. Tenul trebuie cât mai bine hidratat, e de preferat să abordam un stil mai natural, să evitam culorile stridente, pentru a nu da o notă de îmbătrânire”, adaugă Alina Constantin.

Citeşte și: Cum faci să reziste mai mult vopseaua pe păr. 7 trucuri de la specialiști

Citeşte și: 4 remedii pentru părul gras. Încearcă-le și scapă de problemă!

Citeşte și: Nuanțe de păr care te îmbătrânesc. Ce culori să eviți când alegi vopseaua

Citeşte și: 6 tunsori-vedetă ale anului 2024, dezvăluite de Adrian Perjovschi. Butterfly, Octopus sau Wolf-haircut sunt la mare căutare

Trucuri pentru un machiaj reușit de sărbători

Și dacă de sărbători vrem să ascundem un anumit defect, machiajul ne poate ajuta. „Putem corecta sau ascunde anumite defecte cu ajutorul machiajului. Tehnica aplicată corect crează o iluzie optică prin care putem da volum buzelor, putem micșora/ îngusta sau chiar îndrepta nasul, putem da o alungire formei ochilor sau chiar un efect de lifting tenului”, mai spune specialistul.

O soluție există și dacă îți dorești să păstrezi mai mult timp rujul pe buze. „Încearcă să folosești un lip liner pentru conturul buzelor, iar mai apoi, înainte de aplicarea rujului, să fixezi cu pudrǎ, vei vedea că rezistența va crește”, susține Alina Constantin, pentru UNICA.ro.

Foto: Shutterstock, arhivă personală

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton