Cum să îți protejezi tenul de razele nocive ale soarelui

.
Știi deja regula – trebuie să îți protejezi tenul și pielea de acțiunea dăunătoare a soarelui în orice anotimp al anului. Iată pașii corecți pentru o piele sănătoasă și cu aspect tânăr.

Citește și: 5 greșeli pe care le faci când te demachiezi.

„Pentru o îngrijire corectă a tenului, trebuie să ai în vedere trei aspecte: curățarea, hidratarea și protecția”, spune Nicoleta Ion, Trainer Repechage România. „Dacă respecți această rutină în fiecare zi, tenul tău își va păstra vitalitatea pentru mai mult timp, nu va avea probleme majore și va îmbătrâni frumos“ adaugă specialistul.

Așa e că de multe ori nu acorzi importanță acestui aspect, mai ales că efectele factorilor de mediu nu se vad pe moment? O piele tânără se bronzează frumos și nu se sensibilizează, deoarece pielea încă produce suficient colagen și elastină pentru a se reface rapid. Însă odată cu trecerea anilor, lucrurile nu mai stau la fel. Greșelile făcute la vârsta adolescenței ne pot afecta după 30 de ani. Razele UVA ale soarelui pătrund în profunzime și distrug fibrele de colagen. Deși efectele nu se văd pe moment, după vârsta de 30 de ani pot apărea pete pigmentare, pielea se ridează mai repede si are un aspect mai tern. De aceea, protecția zilnică a tenului este necesară începând de la vârsta de 18 – 20 de ani.

Produsele de protecție aplicate zilnic apără tenul de razele soarelui, dar luptă și împotriva factorilor de mediu, cum ar fi poluarea. Ingredientele care protejează pielea pot fi incluse fie în ser, cremă sau chiar în produsele de make-up. Lipsa unei protecții adecvate duce la sensibilizarea tenului și la îmbătrânire prematură. De asemenea, poate agrava afecțiuni cum este acneea, cuperoza sau rozaceea. Razele soarelui sunt dăunatoare indiferent de anotimp, indiferent dacă este nor sau soare. De aceea este important să folosești protecție în fiecare zi, înainte să ieși din casă, înaintea machiajului obișnuit.

Foto: 123rf

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton