Un machiaj desăvârşit al ochilor nu se bazează numai pe o combinaţie irezistibilă a nuanţelor pe pleoape, ci trebuie neapărat completat de conturarea şi definirea perfectă a genelor. Avem pentru tine cele mai bune trucuri de îngrijire şi metode de machiaj.
Machiajul genelor în 3 paşi simpli
1. Ondularea
Dacă genele sunt drepte, foloseşte-te de ondulatorul special, pentru că le va curba fin, oferind totodată un aspect foarte natural. Acesta trebuie folosit înaintea aplicării rimelului, începând de la bază şi urcând treptat spre vârfuri. Nu prelungi prea mult timpul de presare a genelor cu ondulatorul, pentru că rişti să obţii o curbare inestetică. Make-up artiştii folosesc de multe ori acest instrument special deoarece, datorită efectului de înălţare a genelor, reuşeşte, vizual, să dea privirii un plus de luminozitate.
2. Învaţă să alegi rimelul potrivit
Mascara trebuie aleasă în funcţie de lungimea şi desimea genelor. Dacă acestea sunt scurte şi dese, ai nevoie de un produs pentru alungire, iar dacă sunt lungi, subţiri şi rare ai nevoie de unul pentru volum. Dacă genele sunt drepte, chiar dacă foloseşti ondulator, optează pentru un rimel cu efect de curbare, pentru că oferă un plus de susţinere. Înainte de aplicarea produsului, descurcă şi aranjează genele cu un pieptene special; în acest fel rimelul oferă o acoperire mai exactă, fără ca genele să se mai încurce. Cu periuţa în poziţie orizontală, începe aplicarea de la bază spre vârfuri, cu uşoare mişcări în zigzag. În funcţie de intensitatea nuanţei pe care doreşti să o obţii, aplică două-trei straturi, dar ai mereu grijă să nu supraîncarci genele. Straturile trebuie aplicate succesiv, fără a lăsa timp de uscare între aplicări, decât la final, după ce ai terminat de tot. Pe genele inferioare aplică doar un strat, pentru că va completa perfect machiajul şi va contura frumos ochiul.
3 Privire intensă
Ca să pui şi mai mult accentul pe privire, scoate în evidenţă linia genelor superioare cu un dermatograf negru, mat, a cărui textură trebuie să fie ceva mai uscată pentru a rezista cât mai mult pe pleoapă. Trasează o linie cât mai aproape de baza genelor, pe toată lungimea pleoapei. Dacă rezişti şi nu îţi lăcrimează ochii, poţi încerca să trasezi o linie chiar pe canalul pleoapei mobile.
Genele false – secretul pentru o privire misterioasă
La o ocazie mai specială, poţi încerca aplicarea genelor false, care dau expresivitate şi un plus de mister privirii, având totodată rolul de a mări vizual ochii. Pe piaţă se găsesc o mulţime de modele, astfel încât îl poţi alege pe cel care îţi place, dar se şi potriveşte cel mai bine cu genele tale naturale. Genele false se aplică pe rând şi se lipesc cu ajutorul unui adeziv special. Pe toată durata „operaţiunii” trebuie să fii atentă şi să lucrezi cu grijă, mai ales dacă foloseşti această metodă pentru prima dată. Nu trebuie să foloseşti neapărat tot setul de gene. Câteva, aplicate în puncte centrale şi mai ales spre exteriorul ochiului vor fi suficiente pentru a-ţi oferi o privire de neuitat.
Cât este de importantă demachierea?
Demachierea din fiecare seară trebuie să înceapă cu îndepărtarea atentă a machiajului ochilor şi curăţarea perfectă a genelor, deoarece orice urmă de mascara poate irita ochiul. Alege un demachiant special conceput pentru ochi, deoarece produsele de acest gen au formule mai blânde, pe bază de uleiuri şi agenţi hidratanţi. Foloseşte mişcări uşoare, circulare, pentru a evita ruperea genelor şi repetă operaţiunea de două-trei ori. Zona este curată atunci când pe discheta de vată nu mai este nicio urmă de produs. Pentru că, de regulă, resturile de rimel se adună la baza genelor, la final, ia un beţişor de urechi, înmoaie-l în demachiant şi şterge atent de-a lungul liniei genelor, insistând în colţul exterior al ochiului.