De ce apar şi cum poţi să scapi de liniile de expresie. Remedii contra ridurilor

.

Zilnic, efectuăm zeci de expresii faciale, iar în timp, acestea pot duce la apariția neplăcută a liniilor fine și a ridurilor. De la liniile de îngrijorare până la cele de zâmbet, fiecare expresie își lasă amprenta asupra pielii noastre. Însă nu trebuie să te îngrijorezi! Specialiştii ne-au oferit o serie de trucuri care te vor ajuta să îţi menţii pielea fermă și sănătoasă.

Cum poţi scăpa de liniile de expresie

Toți experimentăm zeci de emoții în fiecare zi. Natural, fiecare dintre aceste emoții vine cu o expresie facială diferită. După sute de expresii faciale diferite pe zi, 365 de zile pe an, timp de mai multe decenii, liniile de expresie pot începe să se contureze transformându-se în riduri.

Liniile de expresie, la fel ca multe alte tipuri de linii fine și riduri, pot fi neplăcute. De aceea, experții în frumusețe au venit cu o serie de explicaţii despre cauzele pentru care acestea se formează, cât şi despre ce remedii pot fi folosite atât pentru tratare, cât şi pentru prevenire.

Ce sunt liniile de expresie?

Liniile de expresie sunt cutele care se formează în pielea ta atunci când faci diferite expresii faciale. Când ești tânăr, aceste linii pur și simplu dispar odată ce fața ta revine la o poziție de odihnă. Dar, în timp, ele încep să devină permanente, ducând la apariția ridurilor.

Care sunt cele mai comune linii de expresie?

Liniile de încruntare

Liniile de încruntare sunt mici riduri care se formează între sprâncene. Ele se formează de obicei vertical în două linii subțiri. De aceea uneori sunt numite „liniile 11” — două linii subțiri și verticale care arată exact ca numărul 11.

Liniile buzelor

Liniile buzelor, uneori numite liniile fumătorilor, sunt cutele mici care se formează chiar deasupra buzei superioare. Ele se întind vertical de la buza de sus spre nas. De obicei sunt foarte subțiri, dar pot fi și destul de vizibile.

Liniile frunții

Liniile frunții sunt cutele care se formează orizontal pe frunte. Pot fi linii foarte moi sau pot fi riduri adânci.

Liniile zâmbetului

Pliurile nazolabiale, cunoscute sub numele de liniile zâmbetului sau liniile de râs, sunt cutele care se întind diagonal de la marginile exterioare ale nărilor până la laturile gurii.

Ce cauzează liniile de expresie?

Expresiile faciale repetate

Repetarea acelorași expresii faciale de zeci sau chiar de sute de mii de ori începe să creeze cute permanente (linii de expresie) în pielea ta.

Citeşte şi: De ce ar trebui să te dai cu SPF în fiecare zi. Cum, unde şi când să aplici crema de protecţie solară?

Citeşte şi: 4 moduri în care poţi scăpa de celulită într-o singură lună! Sfaturi eficiente de la specialist

Îmbătrânirea

Îmbătrânirea este rădăcina tuturor relelor în îngrijirea pielii. Pe măsură ce îmbătrânești, pielea ta produce mai puțin colagen și elastină. Acest lucru face ca pielea ta să revină mai greu la forma sa originală după ce expresiile faciale cauzează cute, pliuri și riduri.

Genele

Unele doamne au piele netedă și frumoasă până la 60 de ani, fiind binecuvântate cu gene spectaculoase. Celelalte trebuie să se preocupe de liniile de expresie și de ridurile care apar odată cu vârsta.

Stilul de viață

De la dietă până la antrenamentele fizice, stilul de viaţă are un impact puternic asupra sănătății. Dacă ai obiceiuri sănătoase, ai mai multe șanse să ai o piele netedă și strălucitoare. Pe de altă parte, dacă trăiești un stil de viață nesănătos, nu ar trebui să te ia prin surprindere când vei vedea că se formează liniile de expresie.

Citeşte şi: Top 10 trucuri pentru ten în 2024. Cum să obţii o piele impecabilă

Obiceiuri care pot duce la formarea liniilor de expresie și a altor riduri:

  • Dormi mai puțin de șase ore pe noapte;
  • Fumezi sau folosești alte produse din tutun;
  • Nu bei suficientă apă pe parcursul zilei;
  • Bei alcool prea des sau în exces;
  • Mănânci prea multă mâncare nesănătoasă și prea puține legume;
  • Faci prea puține exerciții fizice.

Toate aceste obiceiuri vor afecta sănătatea ta atât în interior, cât și în exterior.

Cum să tratezi şi să previi liniile de expresie

Într-o lume în care expresiile faciale ne definesc comunicarea zilnică, liniile de expresie pot deveni o preocupare majoră pentru mulți dintre noi. De la liniile subtile de pe frunte și până la cele din jurul ochilor, aceste semne ale timpului pot afecta încrederea și aspectul pielii noastre.

Specialiştii ne oferă cele mai bune practici pentru a lupta împotriva liniilor de expresie, de la îngrijirea zilnică a pielii până la exerciții faciale și alte metode eficiente.

Curăță-ți fața cu delicatețe

Probabil știi cât de important este să-ți speli fața de două ori pe zi. Dar există câteva secrete cruciale de îngrijire a pielii pe care s-ar putea să nu le știi.

Iată câteva sfaturi profesioniste:

  • Umezeşte-ţi fața cu apă caldă (nu fierbinte), iar după aceea clăteşte-o cu apă rece;
  • Folosește un cleanser facial delicat care să nu fie prea aspru pe pielea ta;
  • Lasă un strat de spumă delicat pe faţă pentru câteva secunde;
  • Şterge întotdeauna fața cu o prosop moale – nu freca!
  • Nu uita să aplici un strat de cremă hidratantă imediat ce termini curățarea.

Hidratează-ţi tot timpul faţa cu o cremă hidratantă

Aplică o cremă hidratantă de cel puţin două ori pe zi: o dată dimineaţa şi apoi, o dată seara
Nu există o piele prea hidratată. Dacă ai timp, încearcă să aplici un strat de cremă hidratantă încă o dată sau de două ori mai mult pe parcursul zilei.

Exfoliază o dată sau de două ori pe săptămână

Exfolierea pielii tale va ajuta să cureți toate celulele moarte care se acumulează la suprafața epidermei. Acest lucru ajută celulele mai tinere şi mai sănătoase să ajungă la suprafață, luptând astfel împotriva liniilor de expresie și oferindu-ți acea piele strălucitoare şi minunată pe care o căutai.

Incearcă măşti de faţă făcută acasă

Măștile de față făcute acasă vor îmbunătăţi textura pielii, în timp ce celulele pielii tale vor fi hrănite cu vitamine, minerale și antioxidanți. În plus, sunt foarte distractive și pot fi o modalitate minunată de relaxare acasă.

Iată câteva ingrediente de uz casnic pe care le poți folosi pentru a face o mască de față acasă:

  • Avocado
  • Fulgi de ovăz
  • Iaurt
  • Papaya
  • Castravete
  • Turmeric
  • Ulei de cocos

Citeşte şi: Măști de față – 20 de rețete de măști naturale pentru fiecare tip de ten

Mergi la un control oftalmologic

Programarea unei programări la medicul oftalmolog s-ar putea să pară un sfat ciudat de îngrijire a pielii, dar este, de fapt, un pas crucial pentru tratarea și prevenirea liniilor de expresie. Dacă vederea ta nu este la fel de bună cum era odată, cu siguranţă clipeşti mai mult decât ar trebui.
Deoarece clipityl este o expresie facială care cauzează linii în jurul ochilor și între sprâncene, verificarea ochilor tăi este un pas important în lupta împotriva liniilor de expresie.

Exerciţii faciale

Exercițiile faciale vor întări mușchii aflaţi sub pielea ta. Acest lucru poate îi poate ajuta să îţi ţină pielea fermă, reducând apariția liniilor de expresie.

Masaje Faciale

Masajele faciale scurte și delicate pot crește circulația sângelui către celulele pielii tale, ceea ce va ajuta la prevenirea pielii terne. Apasă ușor pielea cu degetele şi mişcă-le în cercuri mici timp de aproximativ un minut.

Protejează-ţi pielea de soare

Soarele creează daune serioase celulelor pielii tale: de la arsuri solare și pete solare, la riduri și boli grave, precum melanomul. Astfel că aplică un strat de cremă de protecție solară pe fața ta în fiecare dimineață înainte de a pleca din casă.

Sursa foto: profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton