Cum faci să reziste mai mult vopseaua pe păr. 7 trucuri de la specialiști

.

Părul vopsit are nevoie de puțină atenție, indiferent dacă e dacă blond, brunet, negru, roșu sau chiar albastru, asta dacă vrei ca noua ta culoare să reziste mai mult timp. Nimic nu poate fi mai rău decât să cheltuiești bani la salon pentru o nuanță la modă, apoi aceasta să se decoloreze după o săptămână, din simplu motiv că nu ai avut grijă de șuvițele tale.

Iată câteva sfaturi de la specialiști care te pot ajuta să te bucuri de culoarea aleasă mai mult timp! În primul rând, e de preferat să renunți să îți mai speli părul zilnic.

Dacă ai ales o culoare nouă, așteaptă 72 de ore înainte de spălare.

Când îți vopsești părul, cuticulele sunt deschise, iar culoarea pătrunde mai ușor în firul de păr. Dacă îți speli părul prea devreme după acest proces, stratul de cuticule ar putea fi încă deschis, ceea ce duce la spălarea culorii în profunzime. Este nevoie de trei zile pentru ca stratul cuticulei să se închidă complet.

Citeşte și: Cum obții un machiaj metalic. Sfaturi și tendințe pentru a-ți pune frumusețea în valoare

Citeşte și: 4 remedii pentru părul gras. Încearcă-le și scapă de problemă!

Utilizează șampon și balsam fără sulfați

Sulfatul de sodiu se găsește în multe produse de îngrijire personală. Acest ingredient este folosit pentru a ajuta la producerea efectului de spumă la șampoan și balsam. Dacă folosești produse care au la bază sulfați, riști să îndepărtezi de pe păr uleiurile sale naturale, dar și culoarea praspăt vopsită.
Încearcă să utilizezi un șampon și un balsam fără sulfați pentru a preveni decolorarea părului.

Încearcă să ocolești apa fiebinte

Deși dușurile fierbinți spot fi ideale pentru tine, culoarea părului tău ar putea avea de suferit. Când speli părul cu apă fierbinte, cuticula părului este deschisă, iar culoarea se poate duce în timpul șamponării.
Dacă nu vrei să vezi cum ți se decolorează părul, încearcă să te speli cu apă călduță, iar după ce ai aplicat balsamul să clătești cu apă rece.

Apa caldă va permite șamponului și balsamului să pătrundă și să curețe, în timp ce apa rece va ajuta la etanșarea umidității din balsam, prevenind în același timp decolorarea culorii prin sigilarea cuticulei părului.

Citeşte și: Tunsoarea Lindei Evangelista revine în tendințe. Ce coafură mai putem adopta în acest sezon

Citeşte și: Ce parfumuri se poartă toamna. Cum faci diferența dintre un parfum original și unul fake

Spală părul mai rar

Dacă vrei să te bucuri mai mult timp de culoarea aleasă, evită să îți speli părul în fiecare zi. Nu numai că speli uleiurile naturale care hidratează și păstrează culoarea părului proaspăt vopsit, dar nuanța se duce de fiecare dată când îți speli părul. Încercă să îți speli părul o dată la două zile sau chiar de 2-3 ori pe săptămână pentru a păstra culoarea.

„Dacă descoperi că nuanța aleasă se estompează rapid, dar părul tău este uleios/gras și trebuie să te speli des, amestecă șamponul cu balsamul”, spune hairstylistul Dueñas. „Va face șamponul „mai puțin abraziv”, iar culoarea se păstrează mai mult timp.

Nu uita de șamponul uscat

În zilele în care nu îți speli părul, încercă să nu uiți de șamponul uscat. Acesta îți reîmprospătează părul și îl fac să arate ca și cum ai utilizat mai multe produse care l-au pus în valoare! Poți încerca, de asemenea, șampoanele uscate colorate, asta dacă vrei să îți reînnoiești culoarea, astfel nu ai nevoie să mergi la salon.

Folosește tratamente pentru a proteja culoarea părului la coafare

Părul vopsit și tratat chimic are nevoie de hidratare suplimentară și protecție împotriva soarelui, asta pentru a preveni deteriorarea. Tratamentele te vor ajuta să menții părul neted și hidrata. Este important să optezi pentru unul cu protecție UV, astfel încât soarele să nu estompeze culoarea părului. Se recomandă chiar să folosești un spray de protecție solară pentru păr. „Folosirea fixativelor și a produselor de coafat cu protecție UV va face minuni”, spune specialistul.

Evită clorul și apa sărată

Clorul este un agent chimic de albire care curăță piscinele și cu siguranță îți va îndepărta culoarea de pe păr atunci când te bucuri de o zi la piscină. Părul blond poate căpăta o nuanță verzuie, în timp ce nuanțele mai închise pot deveni terne, uscate și își pot pierde strălucirea. Așadar, dacă îți dorești să mergi la piscină, încearcă să îți protejezi părul cu ceva. „Dacă înoți în ocean sau într-o piscină, fixează părul într-o șapcă, nu înainte de a aplica balsam. Astfel culoarea nu poate fi îndepărtată de săruri și clor. Acest lucru va crea o barieră pe firul de păr, astfel încât clorul să nu pătrundă.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton