Cum alegem fondul de ten potrivit în funcție de tipul și nuanța tenului nostru. Sfaturi de la make-up artist / Exclusiv

.

Una dintre cele mai frecvente provocări în materie de make-up este alegerea produselor potrivite. Dintotdeauna, machiajul a reprezentat o cale de a ne evidenția atuurile ceea ce, implicit, înseamnă că produsele pe care le folosim trebuie să ne complimenteze trăsăturile. În exclusivitate pentru UNICA.ro, make-up artista Miki Ianovici ne-a spus cum alegem fondul de ten potrivit în funcție de tipul și nuanța tenului nostru.

Mai mult, make-up artista ne-a împărtășit tehnica ei de aplicare a fondului de ten și un truc pentru a ne asigura că acesta are nuanța potrivită pe tot parcursul anului. Miki Ianovici a urmat cursurile celebrei instituții „GLAUCA ROSSI Make Up School” din Londra, Marea Britanie, aceeași școală pe care a urmat-o și celebra Charlotte Tilbury, fondatoarea brandului cosmetic eponim cu un profit de peste 160.000 de euro în 2021.

Cum alegem fondul de ten potrivit în funcție de tipul și nuanța tenului

„În primul rând, alegem nuanța fondului de ten în funcție tonul și subtonul pielii noastre. Pentru a vă descoperi tonul pielii trebuie să ne familiarizăm cu ce înseamnă ton și subton. Tonul este culoarea pielii, care se poate modifica odată cu expunerea la soare, așadar putem avea un ten deschis la culoare sau un ten închis la culoare. Subtonul se împarte în 3 categorii și anume: rece/cald/neutru și este nuanța care nu se schimbă prin expunerea la soare”, a declarat Miki Ianovici, make-up artist Endorphin Lab, în exclusivitate pentru UNICA.ro.

Citește și: 3 trucuri de make-up pentru a avea buze mai voluminoase

Cum identificăm subtonul pielii noastre

Acum că știm că subtonul joacă un rol esențial în alegerea nuanței potrivite de fond de ten, cum identificăm subtonul pielii noastre?

„Vom analiza venele de pe încheietura mânii, în lumină naturală. Coloratura acestora este diferită în funcție de subtonul fiecăruia. Atunci când venele sunt de culoare albastră/violet avem de-a face cu un ten cu subton rece. Tenul cu subton rece este acel ten care se bronzează greu, se înroșește de cele mai multe ori, un ten mai sensibil. Dacă venele au o culoare verzuie, atunci tenul are un subton cald, acest ten se bronzează ușor, fără a se înroși. Iar culoarea venelor care nu poate fi încadrată în niciuna dintre aceste categorii corespunde unui ten cu subton neutru”, explică Miki Ianovici, în exclusivitate pentru UNICA.ro.

„Majoritatea fondurilor de ten indică pe ambalaj tonul/subtonul și intensitatea nuanțelor. Așadar, intensitatea este de obicei redată în cifre, iar nuanțele le găsim sub forma literelor C (cold), W (warm) sau N (neutru)”, ne-a mai spus make-up artista.

Citește și: Fără filtre. O discuție onestă despre frumusețe, acceptare și încredere în propria persoană cu Aluziva

Cum alegem nuanța de fond de ten după ce am aflat care sunt tonul și subtonul pielii: „Lumina din magazine este foarte înșelătoare”

Cu research-ul făcut, pornim spre următoarea destinație, magazinul! „Alegem trei nuanțe cele mai apropiate de culoarea pielii noastre și le testăm pe zona de mandibulă. Lumina din magazine este de obicei foarte înșelătoare, de aceea este necesar să fim într-o lumină naturală când alegem nuanța de fond de ten“, a mai declara Miki Ianovici, în exclusivitate pentru UNICA.ro.

Citește și: 5 sfaturi de la dermatolog pentru o piele sănătoasă. Cum îngrijim tenul la schimbarea anotimpului

Recomandarea make-up artistului pentru nuanța potrivită de fond de ten pe tot parcursul anului

MY TIP: Recomand întotdeauna achiziționarea a două nuanțe de fond de ten (una închisă și una deschisă) din aceeași gamă/brand pentru a-ți putea personaliza nuanța pe tot parcursul anului, în funcție sezon”, ne-a mai precizat Miki.

Citește și: Make-up artistul Nic Collins, secretele din spatele producției Netflix „Queen Charlotte”. Trucul cu care vedetele obțin o piele radiantă / Exclusiv

Tipul de ten, alt factor esențial în alegerea fondului de ten

Pentru ca baza să fie impecabilă și rezistentă, Miki Ianovici ne recomandă să alegem fondul de ten și în funcție de tipul nostru de piele, care poate fi gras, mixt, uscat sau sensibil. Pentru a descoperi ce tip de ten ai pașii sunt simpli. Cureți și hidratezi tenul cu o seară înainte și nu folosești niciun alt produs în ziua următoare.

Tenul gras prezintă exces de sebum chiar și la 2-3 ore după curățare.

Tenul mixt prezintă exces de sebum doar în zona T, și asta după mai mult de 4-5 ore de la curățare.

Tenul uscat duce lipsă de sebum, de aceea pielea este mai rigidă, iar ridurile mai vizibile.

Tenul sensibil reacționează imediat la aproape orice atingere și tip de produs, poate prezenta roșeață și iritații.

Citește și: Ce beneficii are serumul pentru față și cum îl alegi pe cel potrivit

Cum aplicăm fondul de ten

„Eu, personal, aleg întotdeauna să folosesc pensula. Poți obține același rezultat și folosind un burete, aici e doar o chestiune ce ține de preferințele fiecăruia. Nu recomand niciodată aplicarea fondului de ten cu mâna din mai multe motive ce țin de igienă și, de asemenea, finish-ul nu va fi la fel de uniform ca atunci când folosești pensula sau burețelul”, a mai declarat Miki Ianovici, în exclusivitate pentru UNICA.ro.

Foto: Instagram

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton