Culoarea părului care le face pe femeile de peste 40 de ani să arate mai tinere. Trucuri direct de la specialişti!

.

Dorinţa de a arăta mai tânără este una dintre preocupările constante ale multor femei, iar una dintre modalitățile prin care acest lucru poate fi realizat, este prin alegerea corespunzătoare a culorii părului. Chiar dacă îmbătrânirea este inevitabilă, există anumite tehnici și trucuri care ne pot ajuta să păstrăm un aspect proaspăt și tineresc. Ce culori de păr sunt cele mai potrivite pentru a obține un aspect tineresc și sănătos, dar şi ce capcane ar trebui să evităm ca să nu arătăm mai în vârstă decât ne arată buletinul.

Trucuri direct de la specialişti pentru a arăta mai tânără

Aşa cum unele coafuri pot oferi un aspect mai tânăr, același lucru este valabil și în cazul culorii părului. Mulți ar putea crede că găsirea culorii potrivite poate necesita foarte multe încercări „pe viu” până la obţinerea rezultatului dorit. Dar din fericire, experții au împărtășit cea mai bună opțiune, susținând că aceasta poate scădea ani din vârsta fiecărei doamne trecute de 40 de ani.

Îmbătrânirea este inevitabilă, dar există câteva lucruri care pot fi făcute pentru a ajuta femeile de peste 40 de ani să arate mai tinere. La fel cum neglijarea îngrijirii pielii sau purtarea unor haine nepotrivite te pot îmbătrâni, tot așa, și culoarea părului poate influența aspectul în ansamblu.

Citeşte şi: Cum să îți vopsești părul ca să fii în tendințe la toamnă și să nu îl distrugi. Trucuri pentru îngrijire și volum

Conform experților de la Smart Beauty, există o culoare pe care femeile de peste 40 de ani ar trebui să o evite, dacă nu doresc să pară mai în vârstă. Totodată, specialiştii au venit cu o recomandare şi pentru o culoare care şterge mulţi ani din vârsta fiecărei femei.

Statisticile demonstrează că se dau bani grei pentru produsele de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire, însă când vine vorba de o rutină pentru păr, lucrurile stau cu totul şi cu totul diferit. Aspectul nesănătos al părului, culoarea nepotrivită și tunsoarea inadecvată pot fi factori care să contribuie la apariția unui look mult mai matur, care să nu corespundă tocmai cu vârsta reală.

Culoarea părului care le face pe femeile de peste 40 de ani să arate mai tinere

Întrebați dacă vopsirea părului blond poate oferi un aspect mai tânăr, experții au răspuns afirmativ. Tonurile calde de blond, precum mierea, auriul, caramelul și blondul căpșună, sunt recomandate pentru a obține un aspect fresh. În cazul persoanelor cu păr blond natural, se recomandă utilizarea unui toner care să conțină ingrediente hidratante, pentru un aspect mai tânăr și mai sănătos.

Cu toate acestea, nu toate nuanțele de blond pot oferi același efect. Anumite tonuri pot avea un impact opus și pot accentua în mod negativ vârsta.

Experții au avertizat că tonurile de culoare galbenă spre portocaliu pot contribui la îmbătrânirea aparentă a persoanei. Astfel că, pentru a corecta acest efect şi pentru a obţine un blond rece, este recomandat să foloseşti un toner pentru blondine, care va elimina reflexiile portocalii şi va conferi strălucirea pe care ţi-o doreai.

Citeşte şi: Vrei o schimbare de look? De ce lucruri să ții cont înainte!

Citeşte şi: Frumuseţe: Reţete simple care-ţi fac părul să crească mai repede

Pentru persoanele brunete care doresc să rămână fidele culorii naturale a părului lor, se sugerează adăugarea unor şuviţe blonde sau caramel, în jurul feţei, pentru a obţine luminozitatea facială mult dorită.

Alegerea corectă a culorii părului poate fi un element crucial în eforturile noastre de a păstra un aspect tânăr și fresh. Indiferent de vârstă, fiecare femeie își dorește să se simtă încrezătoare și să arate bine, iar acest lucru poate fi realizat prin intermediul unor mici ajustări în rutina de îngrijire a părului. Secretul unui aspect tânăr și strălucitor stă în înțelegerea nevoilor specifice ale părului și în adoptarea unei abordări personalizate, în ceea ce privește îngrijirea și stilizarea acestuia.

Sursa foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton