Ridurile de pe gât pot fi prevenite! Află cum!

.

Faţa nu e singura care se ridează. Un pic de efort te va ajuta să menţii cea mai neglijată zonă a corpului netedă şi fină, precum gâtul unei lebede. Află cum să previi ridurile de pe gât.

Prevenierea ridurilor de pe gât

Dacă faţa e hidratată, exfoliată şi răsfăţată, gâtul e norocos dacă primeşte un puf de parfum, iar diferenţa e vizibilă. Acesta arată semnele îmbătrânirii mai rapid decât faţa, care e susţinută de ţesuturi subcutanate, bogate în vase de sânge şi glande sebacee. Te-am întristat? Iată vestea bună: pentru cine vrea să ia atitudine, salvarea gâtului nu e aşa complicată. Elio Estevez, seniorscientist la Olay, spune că tratamentul crucial este prevenirea prin hidratare şi creme cu ecran solar. Deci, dimineaţa, înainte să te îmbraci, pune-ţi crema pe faţă, gât şi piept. În timp ce companiile cosmetice oferă creme speciale pentru gât, experţii spun că alegerea ingredientelor în concentraţii corecte e mai importantă. Cu toate că va dura mai mult până la obţinerea rezultatelor, orice produs de faţă, care nu e abraziv, e potrivit şi pentru gât.
Tratamente naturiste împotriva ridurilor de expresie

Linii orizontale?

Problema: Din păcate, aceste inele se adâncesc când pielea îmbătrâneşte, dar şi din cauza îndoirii gâtului. „Pentru că pielea e foarte subţire, felul în care sunt aşezate vertebrele, muşchii şi grăsimea influenţează felul în care se formează aceste linii şi le face greu de şters“, explică Elio. 
Soluţia: Acţionând din interior spre exterior, primul pas e minimizarea acestor cute prin creşterea nivelului de colagen şi de hidratare, care să menţină pielea netedă. Caută pe etichetele produselor peptidele (sunt precursorii colagenului). Produse-le cosmetice sub formă de serumuri conţin concentraţii mai mari de ingrediente anti-ageing decât loţiunile sau cremele. Ca şi în cazul ridurilor feţei, camuflarea ajută. Crema pentru zi trebuie să conţină siliconi precum dimethicone, cyclomethicone sau orice se termină în „-cone“. Acestea umplu cutele, lăsând pielea catifelată. De asemenea, o bază pentru machiaj cu particule ce reflectă lumina le umple şi le face mai puţin evidente.

Textură rugoasă şi încreţită?

Problema: „Cu toate că pielea se subţiază pe măsură ce anii trec, ridarea e cauzată în proporţie de 95% de razele solare. În consecinţă, derma, unde sunt localizate colagenul şi elastina, devine fibroasă, nu mai stă întinsă“, spune Elio.
Soluţia: Pielea uscată, subţire, ca acordeonul, are nevoie, mai presus de orice, de protecţie. În completarea atotputernicului ecran solar, antioxidanţii – care ţin la distanţă radicalii liberi, devoratori de colagen – sunt importanţi. Pentru gât, alege produse ce conţin idebenone, care protejează pielea de
factorii agresivi ai mediului. Vestea bună e că ridarea pielii se rezolvă cu ajutorul tratamentelor actuale mult mai rapid decât celelalte probleme, pentru că nu implică prea mult muşchii şi stratul gras.
„Hidratarea e un „must“, pentru că îmbracă gâtul. Lipidele  (cum este untul de shea) formează o barieră care creşte rezistenţa şi elasticitatea pielii. Folosite cu un produs care reţine apa, acestea pot reda volumul pielii“, ne sfătuieşte Elio. Încearcă şi uleiuri precum cel de măsline sau de lemn de trandafir (se absorb mai repede decât cele sintetice) sau acidul hialuronic hidratant, fără surplus de grăsime.

Piele pigmentată?

Problema: Razele soarelui sporesc producţia de melanină, care se transformă în „pâlcuri“ de pigment închis la culoare. „Pielea are o memorie care înregistrează faptul că stai la soare de la vârste fragede, iar la 50 de ani, ADN-ul pielii e deja distrus“, avertizează Elio Estevez. Acest lucru este mai evident în partea de jos a gâtului şi pe piept. În unele cazuri, reacţiile la lână, parfum sau alţi iritanţi nu fac bine. Frecarea constantă a unei zone creează inflamaţii ce pot lăsă pielea închisă la culoare chiar şi după vindecare. 
Soluţia: Hidrochinona, „înălbitorul pielii“, inhibă enzima numită tirozinază, partea-cheie în producerea melaninei. Pentru că este un ingredient cu efecte secundare, ţine cont de recomandarea medicului dacă-l foloseşti. Alte ingrediente care îndepărtează petele pigmentare sunt niacinamida şi acidul kojic. Primul blochează accesul melaninei pe piele, iar cel de-al doilea acţionează ca hidrochinona, stopând tirozinaza.  Exfoliază pielea regulat cu un peeling cu acid glicolic – astfel, ajuţi la refacerea celulelor, cele pigmentate dispărând mai repede şi lăsându-le pe cele bune să iasă la suprafaţă.

Piele lăsată?

Problema: Pentru că elastina şi colagenul se deteriorează cu timpul, pielea nu mai stă întinsă. Razele nocive ale soarelui înrăutăţesc lucrurile. Dar problema reală este ceea ce se află dedesubt. Muşchii sunt în cădere, grăsimea se mişcă, ducând la pierderea volumului în zona maxilarului. 
Soluţia: Nicio cremă nu poate face să dispară prin magie pielea lăsată. Totuşi, poţi contribui la prevenirea fenomenului prin folosirea ingredientului-minune al dermatologilor: retinolul. Prin refacerea colagenului, retinolul acţionează ca o burti-eră, întărind pielea şi menţinând muşchii slăbiţi. Pentru că pielea de pe gât e mai vulnerabilă la iritaţii, formulele ce au în compoziţie substanţe hidratante şi calmante sunt de preferat. Aplică aceste produse la două-trei zile. În zilele libere, foloseşte creme ce redau volumul pielii.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton