Cosmetică: Ce să faci ca să te epilezi mai rar vara asta

.

Vara, epilatul ne irită, doare şi riscul de mini-infecţii este mai crescut din cauza prafului şi a temperaturii ridicate, propice dezvoltării bacteriilor. Există câteva sfaturi de la specialişti care ajută, chiar şi pe caniculă. Iată ce trebuie să faci ca să te epilezi mai rar vara asta.
Lama potrivită
Pentru cine foloseşte lama de ras, trebuie să ştiţi că nu toate sunt construite la fel. Pentru rezultatele cele mai bune, folosiţi o lamă specială. Astfel, femeile care au pielea sensibilă sau foarte uscată ar trebui să investească în lame cu benzi de aloe.

Împotriva curentului
Cosmetică: Ce să faci ca să te epilezi mai rar vara asta

Indiferent dacă alegeţi o lamă de ras, aparatul de epilat, ceara sau crema, cea mai bună metodă pentru o piele mai fină, care durează mai mult timp este epilarea în sensul invers al creşterii firelor de păr. Pentru a evita infecţiile pe perioada verii şi coşurile inestetice, schimbaţi lama de ras la fiecare utilizare şi dezinfectaţi capul epilator al aparatului.
Broccoli şi varză
Cosmetică: Ce să faci ca să te epilezi mai rar vara asta

Pentru o piele mai fină şi o rată mai scăzută a creşterii firelor de păr, specialiştii recomandă să creşteţi aportul de vitamina B6 din dietă. Introduceţi alimente ca peşte, banane, broccoli, varză, morcovi şi pepene verde în mesele zilnice şi părul nedorit va înceta să mai fie o problemă.
Alternative
Cosmetică: Ce să faci ca să te epilezi mai rar vara asta

Dacă rasul repetat este neplăcut şi iritant, iar laserul şi ceara sunt prea dureroase, puteţi încerca metodele alternative de epilare, cum ar fi epilarea cu zahăr. Baza pentru pasta de epilat din zahăr este alcătuită şi din zeamă de lămâie şi apă, deci nu va fi deloc costisitor. În plus, această metodă nu doare mai tare decât cea cu ceară rece şi lasă pielea mai fină.
Exfoliere, exfoliere, exfoliere
Cosmetică: Ce să faci ca să te epilezi mai rar vara asta

Exfolierea curăţă pielea de celulele moarte şi astfel aduce firlele în acelaşi ciclu de creştere. Prin urmare, epilatul devine mai eficient, deoarece toate firele trebuie scurtate sau smulse în acelaşi timp. În plus, indiferent de metoda de epilare, firele sunt mai uşor de prins, respectiv de tăiat.
Foto: Shutterstock
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton