Sfaturi de bază pentru îngrijirea părului

Condițiile meteorologice, produsele cosmetice folosite, precum și rutina de îngrijire și coafare influențează sănătatea și aspectul scalpului și firului de păr.

Indiferent dacă e drept sau ondulat, părul fiecărei femei este frumos în felul său, dar este important să fie îngrijit corespunzător. Fie că mergi la coafor, fie că ai grijă de el acasă, o rutină de îngrijire este necesară pentru a te bucura de un păr strălucitor și frumos.

Spălarea

Spălarea corectă este primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a avea un păr frumos. În primul rând, nu trebuie să speli părul prea des, pentru că va deveni uscat. Recomandarea specialiștilor este de a-ți spăla părul de două ori pe săptămână. Folosește apă călduță, pentru a deschide cuticulele, și apoi aplică șamponul. Produsul folosit trebuie să fie adecvat nevoilor tale. Scalpul este cel care are nevoie de șampon, pentru că rădăcinile sunt mai uleioase. Pe de altă parte, vârfurile au tendința de a fi uscate, de aceea este nevoie să folosești balsam pentru a le hidrata.

Atât vara, cât și iarna, este bine să eviți șamponările dese, pentru că astfel vei îndepărta uleiurile naturale de pe scalpul tău și vei avea mereu impresia că părul trebuie spălat. Aplică șampon uscat în timpul iernii sau clătește părul doar cu apă, după o zi în care a fost expus la razele soarelui.

Coafarea

Uscarea și coafarea părului sunt etape la fel de importante ca spălarea acestuia. În primul rând, este esențial ca părul să fie descurcat și înainte de spălare, și înainte de coafare. Folosește o perie de par pentru a descurca firele, înainte de uscare, și fă acest lucru cu atenție. Pentru că este ud, părul este mai fragil și mai ușor de deteriorat. Nu uita să aplici spray-uri de protecție termică, pentru a-i asigura protecția.

În ceea ce privește coafarea, este important să știi că temperaturile ridicate pun o presiune mare asupra părului tău. În special în timpul verii, este bine să reduci contactul cu diferite surse de căldură (uscătorul, placa, ondulatorul), întrucât părul este deja expus la razele ultraviolete. Un look natural îți va menține părul sănătos mai mult timp.

Protecția

Pălăriile și eșarfele sunt necesare în sezonul cald, deoarece acestea îți protejează părul de razele soarelui. Drept urmare, scalpul va fi protejat, iar firele de păr se vor decolora mai greu și nu vei fi nevoită să folosești des produse care pot afecta părul, precum decolorantul sau vopseaua.

Totodată, dacă îți place să înoți și mergi frecvent la piscină, este bine să folosești o cască de protecție. Clorul folosit pentru tratarea apei din piscină îndepărtează uleiurile naturale de pe scalp și astfel părul rămâne fără protecție.

Hidratarea

Nu în ultimul rând, părul tău are nevoie de hidratare. Consumă cel puțin doi litri de apă în fiecare zi pentru a avea un păr strălucitor și sănătos indiferent de anotimp. În plus, alimentația joacă un rol important în protejarea părului. Alege alimente bogate în proteine (carne de pui, pește, ouă) și zinc (nuci, migdale, caju) pentru a evita probleme precum căderea părului sau deteriorarea acestuia.

Pentru a avea un păr sănătos și frumos, este recomandat ca ocazional să îi permiți să se relaxeze. Acest lucru înseamnă, printre altele, să nu folosești aparate de coafare care emit căldură și să păstrezi culoarea naturală a părului.

Sursă foto: Sofia Zhuravetc/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Profihairshop

    
Vedete din Romania Vedete internationale