Ionii sunt folosiţi în produsele pentru păr, iar «beehive» nu e doar denumirea în engleză a stupului de albine, ci şi o coafură. Verifică asta într-un dicţionar inedit al părului.
Anti-frizz
Produse ce conţin formule concentrate care au ca scop îmblânzirea părului ce se încreţeşte în special când este expus umidităţii. Firul de păr este viu şi acţionează ca un burete, de aceea el preia umiditatea din atmosferă. Produsele anti-frizz nu sunt produse antielectrizare. Ele conţin uleiuri care netezesc cuticula şi se agaţă de fiecare fir, astfel încât umezeala nu poate pătrunde. Ingredientele conţinute de produsele anti-frizz conferă strălucire şi fac ca părul să arate îngrijit.
Bad hair day
O dimineaţă dezarmantă, care prevesteşte o zi în care nimic nu-ţi convine. Părul tău nu se aranjează nicicum, oricâtă spumă sau ceară ai folosi. Situaţie în care tot ce poţi face e să-ţi pui ceva pe cap. Şi să aştepţi ziua de mâine. Şi părul are dreptul la câte-o zi mai proastă. În plus, schimbările hormonale sau produsele de îngrijire neadecvate pot afecta felul în care arată părul tău.
Beehive
În traducere, stupul. Stil de coafură din anii ’50,la modă până la sfârşitul anilor ’60, readus în prim-plan de cântăreaţa Amy Winehouse. Pentru a-l realiza, tapează partea din spate a părului, fixează-l şi aplică mult fixativ, pentru a menţine aspectul de cuib. Părul din faţă poate fi lăsat liber sau prins, după bunul plac. Pentru a crea un beehive autentic, te poţi ajuta de un burete pe care să-l plasezi sub păr, prins cu agrafe. În acest fel vei fi sigură că are o formă adecvată. Un alt exemplu de beehive celebru poate fi admirat la Audrey Hepburn, în Breakfast at Tiffany’s.
Termen francez pentru cocul simplu, la baza capului. Pentru a-l putea obţine trebuie să ai părul lung, cel puţin până la umeri. El trebuie pieptănat şi netezit foarte bine, prins într-o coadă-de-cal şi apoi răsucit la baza gâtului. Se fixează cu agrafe şi se aplică spray pentru strălucire. O abordare mai îndrăzneaţă de coc este să-l prinzi în vârful capului.
Extensiile
Fâşii de păr naturale, care sunt aplicate la baza capului, şuviţă cu şuviţă, cu scopul de a obţine o lungime mai mare sau mai mult volum. Felul în care sunt aplicate diferă de la lipirea cu un adeziv special până la coaserea lor sau aplicarea temporară, cu clipsuri. După aplicare, părul are nevoie de o îngrijire mai amănunţită, în special pentru că se încurcă foarte uşor.
Tehnică folosită de hair-stylişti pentru a subţia firele de păr şi a realiza forma dorită unei coafuri. Uneori, este folosită şi pentru a conferi mai mult volum părului sau a mai lua din greutatea unui păr prea gros.
Ustensile de păr cu ioni (foehn, placă)
Ionii sunt particule încărcate electric care au capacitatea de a sparge moleculele de apă în micro-particule, făcând ca hidratarea şi produsele să pătrundă în firul de păr. În acest fel, cuticula se rehidratează şi se închide. Părul devine vizibil mătăsos, cu un aspect mai întins şi mai stră-lucitor. În plus, dacă îţi usuci părul cu un foehn cu ioni, firele nu se vor mai electriza şi vei observa că părul tău va fi mult mai puţin uscat decât dacă ai utiliza un foehn tradiţional.
Pixie cut
Tunsoare scurtă la spate şi pe laterale, uşor mai lungă în vârful capului. În traducere, pixy înseamnă zână, spiriduş. A fost adoptată de multe vedete pentru aerul şic pe care-l conferă, modelul Agyness Deyn, Katie Holmes sau Victoria Beckham fiind doar câteva dintre ele. Este foarte uşor de întreţinut; puţină ceară şi un finisaj lucios sunt suficiente pentru a arăta perfect.
Sleek look
Părul drept, strălucitor, a ajuns la modă în anii ’90, prin coafura afişată de Jennifer Aniston în Friends. Pentru a obţine sleek look, spală-ţi părul cu un şampon pentru luciu, aplică o loţiune cu protecţie termică înainte de uscare şi întinde fiecare şuviţă cu placa de păr.