Cum ascunzi firele de păr albe fără să te vopsești. Șase trucuri geniale

.

Odată cu înaintarea în vârstă apar și nedoritele fire de păr albe și multe dintre femeile care se confruntă cu așa ceva și-ar dori să găsească soluții mai rapide de a masca firele albe, fără să fie nevoie să se vopsească. Ei bine, aceste soluții există și sunt la îndemâna oricui.

Cele mai simple și rapide trucuri pentru a masca firele albe fără a te vopsi

Albirea podoabei capilare apare atunci când foliculii de păr pierd melanina, pigmentul care dă culoarea părului. Indiferent dacă părul devine alb la o vârstă mai fragedă, lucru care s-ar putea datora unei moșteniri genetice sau care poate indica unele carențe ale organismului sau dacă albirea survine natural, odată cu trecerea anilor, sunt unele trucuri simple la care oricine poate apela pentru a ascunde firele albe.

„Am observat că durează aproximativ patru până la șase săptămâni pentru ca rădăcinile albe să înceapă să apară iarăși după colorare”, a explicat hairstylistul Dimitris Giannetos, unul dintre experții de beauty preferați ai vedetelor precum Amal Clooney, Gwyneth Paltrow și surorile Kardashian, potrivit Vougue.

Acoperirea firelor albe se rezumă la un camuflaj strategic, la folosirea produselor de păr specializate și la unele remedii naturale care au ca scop să limiteze strălucirea care vine cu firele albe, argintii și gri, fără a diminua nuanța naturală de păr. Deoarece aceste opțiuni sunt aplicate la rădăcină și aproape de foliculii de păr, este esențial să nu uiți de sănătatea scalpului – utilizarea excesivă a spray-urilor poate duce la căderea părului sau la iritația scalpului. Pe scurt, trucul constă în ascunderea firelor albe fără deteriorarea părului sau a culorii existente.

Aplică spray colorant doar la rădăcină

Dacă rădăcinile încep să crească și iese la iveală partea depigmentată a părului, un lucru foarte inestetic de altfel, poți opta pentru un spray corector fără amoniac ce va ascunde instantaneu albul rădăcinilor a părului. Aceste tipuri de produse se găsesc în diferite nuanțe și culori, în magazinele unde se comercializează produse de înfrumusețare/întreținere.

Citeşte şi: Cristi Pascu dezvăluie tendinţele verii 2024 în materie de păr. Greşeala care îţi distruge podoaba capilară: „Orice exces te va costa”/ Exclusiv

Citeşte şi: Coafura specială pentru fiecare zodie. Cum să îți porți părul, în funcție de semnul astral sub care te-ai născut

Citeşte şi: Coafurile pentru care optează vedetele de la Hollywood care au părul fin cu tendință de îngrășare

Citeşte şi: Tunsoarea shag, preferata vedetelor de la Hollywood. Anii ‘70 îşi cer drepturile

Accesorizează-ți părul

Poți ascunde rapid acele câteva fire albe cu ajutorul accesoriilor pe care le ai la îndemână. O bareta elegantă, o șapcă, o bentiță sau chiar o agrafă de păr supradimensionată în ce formă vrei tu – toate acestea nu doar că te ajută să camuflezi firele albe, dar aduc și un plus de diversitate cu privire la ținuta ta.

Schimbă cărarea

Știai că dacă porți mereu cărarea pe aceeași parte, părul riscă să se rărească în anumite zone, ceea ce va scoate și mai mult în evidență firele albe. Schimbă zilnic cărarea și modul de aranjare a părului astfel încât să ascunzi firele albe.

Nu uitați de impletirea părului

Pentru cele cu părul lung, împletirea părului poate fi o soluție rapidă pentru ascunderea firelor de păr albe. Sunt atât de multe variante de a împleti părul, puteți să și accesorizați cozile, totul depinde doar de imaginația fiecăruia.

Alege nuanțe mai deschise pentru părul tău

Cei mai mulți experți în hairstyle sunt de părere că dacă vă colorați inințial părul într-o nuanță cât mai deschisă, veți putea sta mai mult timp cu rădăcinele nevopsite, chiar dacă sunt albe.

Gândiți-vă la Helen Mirren – este cenușie sau este blondă? Cui îi pasă? De asemenea, thenica balayage acționează ca un camuflaj discret pentru firele argintii.

Folosește farduri

În cele din urmă, dacă te confrunți cu o urgență a părului cărunt și trebuie să retușezi zonele care nu îți plac rapis, poți apela la trusa de farduri cu încredere. Totul este să alegi nuanța de faduri cât mai apropiată culorii părului, așa că va trebui să experimentezi mai multe combinații de culroi înainte.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton