Care sunt diferențele dintre tunsorile momentului: Butterfly, Wolf și the Rachel

.

O etapă esențială când ne schimbăm tunsoarea la salon este coafarea părului cu volum de către hairstylist. Ulterior acestei etape, părul nostru este plăcut la atingere, arată sănătos și strălucitor. Suntem încântate de rezultat până la prima spălare, apoi ne întrebăm ce s-a schimbat între timp. UNICA.ro a aflat cum realizăm un coafat cu volum acasă, dar și care sunt diferențele dintre tunsorile momentului: Butterfly, Wolf și the Rachel.

Părul este un „accesoriu”. Pentru a avea un aspect plăcut, acesta trebuie să fie, în primul rând, sănătos. Apoi, tunsoarea și culoarea lui trebuie să ni se potrivească. Iar, nu în ultimul rând, coafura pe care o alegem trebuie să ne avantajeze și să complimenteze restul ținutei noastre. Indiferent de ocazie, coafatul cu volum elevează fiecare apariție.

Cum menții părul sănătos și strălucitor

Un păr sănătos înseamnă un păr protejat de temperaturi ridicate și de produse agresive cum sunt decoloranții, unele șampoane și unele produse de styling. Alimentația bogată în vitamina D și hidratarea corespunzătoare sunt primii pași. Apoi, când vine vorba de produse, acestea trebuie să fie blânde și potrivite tipului nostru de păr. Hairstylistul nu recomandă măștile făcute în casă.

„NU, mai ales dacă avem un păr procesat termic, chimic, vizibil degradat. Acesta are deja probleme de structură, probleme pe care dulapul cu condimente nu le poate repara. În schimb, găsim atât produse profesionale, cât și de comerț din game naturale care nu conțin sulfați și care ne pot ajuta cu adevărat firul de păr”, a declarat hairstylistul Adrian Trif, pentru UNICA.ro.

Citește și: Cum îngrijim părul creț pentru un aspect sănătos și bucle strălucitoare și bine definite / Exclusiv

Citește și: 10 mituri despre păr clarificate de hairstylist, de la clătirea părului cu apă rece până la vopsirea în sarcină / Exclusiv

Care sunt diferențele dintre tunsorile momentului: Butterfly, Wolf și the Rachel

Întâmplător sau nu, tunsorile momentului, Butterfly, Wolf și the Rachel, sunt câteva dintre cele mai bune exemple de tunsori care oferă volum părului. Deși foarte similare, între acestea există câteva diferențe notabile.

„Prima diferență este lungimea, pentru Butterfly cut avem nevoie de o lungime trecută de umeri; pentru Rachel cut și Wolf cut părul trebuie să fie deasupra umerilor. Wolf cut este o tunsoare puțin mai îndrăzneață, care se potrivește unui păr cu tendințe de încrețire și oferă un look mai neglijent și relaxat. Rachel cut este o tunsoare retro, care oferă volum cu șuvițe care îmbrățișează cumva tenul, acesta fiind pus în evidență de un coafat specific, cu ajutorul periei rotunde. Butterfly cut este mai lejer în ceea ce privește coafatul, potrivit unui păr natural întins, fiind realizat cu ajutorul unei perii rotunde, întorcând vârfurile în diferite direcții pentru a oferi coafurii mișcare”, a declarat Adrian Trif, pentru UNICA.ro.

Citește și: 6 tunsori-vedetă ale anului 2024, dezvăluite de Adrian Perjovschi. Butterfly, Octopus sau Wolf-haircut sunt la mare căutare

Citește și: Ce tunsori nu se mai poartă și cum alegem tunsoarea potrivită, în funcție de forma feței. Sfaturi de la hairstylist / Exclusiv

Coafat cu volum acasă. Produse și tehnici recomandate de hairstylist

Revenind la coafarea părului cu volum acasă, acest proces începe cu șamponarea. Pentru volum, hairstylistul spune că rădăcina trebuie să fie foarte bine curățată. Acest lucru poate fi obținut prin dubla curățare cu șampon sau prin folosirea unui șampon cu acid salicilic, pentru degresarea rădăcinii și a scalpului.

„Este indicat un balsam sau o mască nu extrem de hidratantă, dată doar pe vârfuri. Ulterior se poate folosi o loțiune pentru volum, distribuită pe rădăcină, cu predominanță în partea de top. Ca accesorii: o perie rotundă și un uscător. Ca tehnică putem să ne folosim tot timpul de uscatul cu capul în jos la început. Apoi ne ajutăm de perie folosind uscătorul pe prima treaptă de căldură. După ce șuvița este uscată complet, mai dăm la rădăcină câteva secunde cu aer rece. Acesta ajută la susținerea volumului”, a mai declarat hairstylistul Adrian Trif, de la Endorphin Lab, pentru UNICA.ro.

Foto: Profimediaimages.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton