Efectele îmbătrânirii şi ale gravitaţiei asupra pielii (pierderea grosimii, a elasticităţii şi aderenţei la ţesuturile subiadiacente), cât şi asupra straturilor mai profunde (muşchi, grăsime, oase), alături de factorii genetici, de pierderea excesivă în greutate pot contribui la apariţia laxităţii ţesutului moale, cu aspectul de piele “atârnată“ sau de “aripă“ la nivelul părţii superioare a braţului. Iată cum scapi de complexul pielii lăsate.
„Liftingul de braţ, cunoscut şi sub numele de brahioplastie, asociat sau nu cu lipoaspiraţie la nivelul braţului, implică îndepărtarea excesului de piele şi grăsime, pentru a crea un contur mai tânăr, mai ferm şi mai plăcut”, declară medicul Florin Juravle, chirurg plastician.
„Durata intervenţiei chirurgicale şi tipul de anestezie (generală sau locală cu sedare) diferă în funcţie de complexitatea procedurii. Lungimea şi modelul inciziei variază în funcţie de cantitatea şi localizarea excesului de piele şi grăsime, ce urmează a fi îndepărtate. Inciziile sunt, în general, efectuate pe interiorul braţului sau pe partea din spate a braţului, în funcţie de preferinţa chirurgului şi se pot extinde de la axilă până chiar deasupra cotului”, continuă specialistul.
Excesul de piele va fi îndepărtat şi pielea restantă va fi ascensionă, întinsăşi repoziţionată la nivelul inciziei originale cu căpătarea aspectului neted, ferm, tânăr. În cazul în care este necesară şi reducerea grăsimii, aceasta va fi îndepărtată chirurgical sau prin lipoaspiraţie. Inciziile sunt închise cu suturi absorbabile sau neabsorbabile în funcţie de complexitatea intervenţiei. În cazul suturilor neabsorbabile acestea vor fi înlăturate 2 săptămâni mai târziu. Se aplică pansamente şi braţele vor fi înfăşurate într-un manson elastic pentru a preveni edemul şi pentru a sprijini adaptarea pielii şi ţesuturilor la noul contur.
Citeste si INTERVIU EXCLUSIV: Dramele din chirurgia estetică explicate de doctor Dana Miricioiu
„Câştigul estetic care rezultă din brahioplastie este evident aproape imediat în urma procedurii, cu toate că rezultatele iniţiale vor fi oarecum estompate de edem şi echimoze, care dispar treptat pe o perioadă de trei până la patru săptămâni, cu rezoluţia completă a edemului în trei până la şase luni”, explică medicul Florin Juravle.
Noul contur bine proporţionat şi tonifiat al braţului este îmbunătăţit în mod dramatic, atât vizual cat şi palpatoriu
Deşi liftingul de braţ este larg utilizat pentru a reduce excesul de piele şi grăsime de la nivelul braţului, aspectul acestuia devenind mai atractiv, există o serie de riscuri care vin cu acest tip de intervenţie chirurgicală. Unele reacţii adverse frecvent raportate includ: vânătaie, cicatrice, edem, sângerări şi infecţie, serom. Există, de asemenea, riscul de a leza sau comprima nervii periferici în timpul intervenţiei sau postoperator şi în acest caz pacientul poate întâmpina dificultăţi în mişcările şi sensibilitatea membrelor superioare.
Cicatricele care rezultă nu sunt considerate „mature”, până la un an, sau chiar doi, după intervenţia chirurgicală, şi nu sunt de obicei dramatice sau chiar uşor de remarcat; în caz contrar, se poate interveni cu o revizie, după maturarea lor.
Întoarcerea la locul de muncă se poate face în două-trei săptămâni după procedură. Se vor evita orice exerciţiu intens timp de o lună şi ridicarea de greutăţi pentru cel puţin şase săptămâni.
„Liftingul braţului, în special în combinaţie cu lipoaspiraţia, poate produce rezultate deosebite în conturul braţului: un echilibru mai bun şi proporţionalitate în conturul braţului, o mai mare încredere şi mai mult confort în purtarea îmbrăcămintii, un aspect natural şi prezentabil din prima săptămână care se îmbunătăţeşte treptat în continuare, în următoarele trei până la şase luni.
Dar trebuie amintit că procesul natural de îmbătrânire va afecta în cele din urmă întregul corp, inclusiv zona tratată în această procedură. Cu toate acestea, efectele conturate de brahioplastiei sunt, de obicei de lungă durată, iar cei mai mulţi oameni sunt foarte mulţumiţi de rezultatele lor”, conchide Florin Juravle, chirurg plastician.
CONCURS: In martie un IPad mini poate fi numai al tău! Intră şi câstigă!on.fb.me/XeIJVO