După nenumărate articole în care ți-am oferit trucuri pentru machiajul perfect, ne-am hotărât să îți spunem și ce să NU faci. Așadar, află de la cinci specialiști în frumusețe care sunt cele mai întâlnite greșeli de make-up și cum le poți evita.
Mirela Vescan – Make-up artist Rimmel London
Buze. Atenție la momentele zilei. Dimineața, rujul de culoare închisă ar trebui ocolit. Chiar dacă se poartă rujul negru, bleumarin sau grena, aceste nuanțe ar trebui păstrate pentru a doua parte a zilei. De asemenea, o altă greșeală de machiaj este aplicarea rujului închis la culoare pe buze subțiri – oferă un contur nesigur.
Machiajul ochilor. Dacă aplici mascara prea mult pe genele inferioare, apare efectul de cearcăne false. Aplicarea fardului de pleoape direct pe piele este un alt lucru care trebuie evitat. În privința eyelinerului, acesta nu arată bine dacă pleoapele au relief asiatic, iar creionul negru pentru ochi aplicat în interiorul pleoapei inferioare și atât nu înseamnă machiaj, ci întotdeauna este nevoie de o continuare.
Sprâncenele. Creionul de sprâncene trebuie ales într-o nuanță cât mai apropiată de nuanța de moment a părului. Evită să fie prea închise la culoare, grafice, nefirești.
Fondul de ten. Printre cele mai întâlnite greșeli de machiaj: aplicare neuniformă, efect de mască, prea orange, prea roz, prea alb, prea bronzant.
Anticearcănul. E important să nu fie prea deschis la culoare sau prea vizibil. Dacă sub ochi cearcănele au volum, este nevoie de un corector cu unul sau două tonuri mai închis decât fondul de ten.
Iluminatorul. Nu se aplică pe toată fața, în general arată bine pe pomeți, arcade și tâmple. Dacă se aplică pe trăsăturile de expresie și pe riduri, fața pare aspră și mai matură.
Fardul de obraz poate schimba radical expresia feței, și nu întotdeauna în bine. La aplicarea acestuia, este bine să privești frontal fața și să aplici fardul simetric, fără să cobori culoarea mai jos de vârful nasului.
Alexandra Crăescu – Make-up artist
Machiajul ochilor. În cazul ochilor, cea mai mare greșeală este fardul de ochi strâns în pliu. Ca să eviți acest lucru, trebuie să fixezi anticearcănul cu pudră fixatoare înainte de a aplica fardul de ochi. De asemenea, nu trebuie să exagerezi cu hidratarea excesivă a zonei pleoapelor. Altă greșeală este blendingul nefinisat la nivelul pleoapelor. Reușești să eviți acest lucru folosind o pensulă din păr moale, specială pentru blending.
Buze. Depășirea conturului buzelor și alegerea culorii acestuia sunt cele mai frecvente greșeli întâlnite. Ca să fii sigură că nu greșești nuanța conturului, aceasta trebuie aleasă cu maximum o nuanță mai
închisă decât rujul și să trasezi corect pe linia albă a conturului buzelor fără a depăși mai mult. Aplicarea rujului pe buze uscate este o altă greșeală în machiaj. E indicat să aplici înainte de ruj un strat de balsam hrănitor.
Ten. În ceea ce privește tenul, demarcația dintre față și gât cu fond de ten este greșeala cel mai des întâlnită când vine vorba de bază și alegerea incorectă a culorii acesteia. Fondul de ten trebuie aplicat uniform și, ca să eviți un pigment greșit la nivelul feței, corect ar fi să verifici nuanța într-o lumină na-turală. Ca să nu ai un look supraîncărcat de fond de ten, trebuie să pregătești baza cu o cremă hidratantă înainte. În acest fel, fondul de ten se întinde mult mai ușor și îl distribui uniform datorită suprafeței emoliente.
Blush-ul. Aplicarea greșită a blush-ului poate fi inestetică dacă nu respecți structura osului zigomatic. Pentru o trasare corectă, un truc ar fi să urmărești linia imaginară din colțul superior al urechii către colțul gurii. Un alt sfat ar fi să renunți la blush-uri care au pigment puternic de roșu.
Mascara. Când aplici mascara, este recomandat să protejezi cu degetul mare tubul pentru a evita uscarea produsului și deteriorarea calității acestuia. Astfel, nu te vei mai lovi de neplăcuta situație în care mascara cade de pe gene.
Iluminatorul. Aplicarea în exces a ilumintorului pe arcadă (sub sprâncene) și în colțul interior al ochilor este un pas total greșit. În cazul în care dorești să nu sari peste acest pas în machiaj, ar trebui să folosești acest produs în cea mai fină manieră. Recomand puțin iluminator aplicat în baza de machiaj pentru un aspect fresh al lookului și, în felul acesta, poți camufla oboseala.
Alexandra Spyridopoulou – Senior Artist MAC Cosmetics
Tenul: Less is more se aplică atunci când e vorba despre ten, deci ar trebui evitată folosirea fondului de ten în exces. De asemenea, produsele trebuie alese în funcție de tipul de ten, începând de la cremă, primer, până la pudră. O altă greșeală frecvent întâlnită e folosirea unui fond de ten într-o altă nuanță decât cea a tenului. În plus, ar fi folosirea fondului de ten în zona din jurul ochilor, unde pielea este mai sensibilă și mai subțire: pe pleoape se aplică baza de pleoape, iar în zona cearcănelor, un anticearcăn.
Pomeți. Contouringul excesiv, iar aici aș adăuga trei puncte de exclamare. Contouringul este o tehnică folosită pentru a corecta subtil forma feței, ceea ce înseamnă că nu toate femeile au nevoie de acest truc. În plus, dacă vrei să fii în trend, ar trebui să eviți total contouring-ul și să te concentrezi pe strobing, adică iluminarea unor zone ale feței folosind produse cremoase, care vor accentua într-un mod mult mai natural trăsăturile feței.
Rujul. La acest capitol aș atrage atenția asupra conturului buzelor depășit vizibil sau folosirea unui ruj mat în cazul tenului matur ori chiar și în cazul buzelor deshidratate. Dacă vorbim despre nuanța rujului, aceasta se alege, de regulă, în așa fel încât să fie în armonie cu restul machiajului, deci dacă machiajul ochilor și al pomeților e în culori calde, rujul va trebui să fie la fel. Iar dacă nuanța rujului e puternică, restul machiajului trebuie păstrat minimal.
Mascara. Femeile nu acordă destulă importanță alegerii unei mascara corespunzătoare lor. E important să ții cont atât de forma ochilor, cât și de lungimea și grosimea genelor, pentru a ști ce formulă și ce fel de perie să alegem. Un alt lucru esențial e modul de aplicare: pentru un efect de alungire și curbare, mascara trebuie aplicată de la baza genelor, în mișcări de zigzag, până pe vârfuri.
Kohl. Ceionul kohl e, poate, cel mai ușor de folosit produs de make-up. Singura greșeală pe care o fac femeile este aplicarea doar în varianta de creion, când el poate fi folosit pe toată pleoapa, difuzat, ca fard sau chiar ca eyeliner. Și să nu uiți că poți folosi orice culoare de creion, nu doar negru.
Eyelinerul. Aș vrea să precizez că eyelinerul nu e un pas obligatoriu în realizarea unui machiaj. Dacă totuși decizi să îl folosești, forma lui trebuie să se potrivească formei ochilor, deci nu există un tip de eyeliner care se potrivește tuturor.
Vrei să arăți minunat? Vezi și: Machiaj – ghid complet. Sfaturi și trucuri pentru un make-up perfect
Citește și – Palete cu farduri de ochi după care ne dăm în vânt!
Citește și – Tendințe în machiajul ochilor
Ultima modificare mai 18, 2021 10:43 am