Cele mai frecvente greșeli de modă și machiaj care te fac să pari mai în vârstă cu 10 ani

.

Există multe erori vestimentare și de machiaj care ne pot face să arătăm mai în vârstă decât suntem în realitate.

De la culoarea fardului de pleoape, la felul în care te coafezi sau la perechea de pantaloni pe care alegi să o porți, orice detaliu care ține de modă și beauty poate adăuga ani buni înfățișării tale.

Vestea bună este că sunt unele trucuri la care puteți apela oricând pentru a avea un look fresh, strălucitor, tineresc. Practic, sfaturile pe care le veți descoperi în clipele următoare te vor ajuta să întinerești cu 10 ani (cel puțin așa spun experții). Haideți să aflăm despre ce este vorba.

Mărimea nepotrivită a hainelor

Purtarea hainelor de mărime greșită, mai ales dacă sunt prea mari, te poate face să arăți lipsită de forme și le vor lăsa celorlalți impresia că ești mai în vârstă decât în realitate. De cele mai multe ori, alegem să purtăm haine mai largi pentru a ascunde ceva, iar imaginea de ansamblu denotă lipsa dezinvolturii specifice tinereții de a ne îmbrăca în haine care să ne pună în evidență formele.

Recomandat este, așadar, să renunți la hainele largi și să optezi pentru mărimea care ți se potrivește.

Purtarea unui trend învechit

Nu poți renunța la fardul acela de pleoape gri metalizat care se purta acum două secole? Sau ai impresia că pantalonii tăi raiați se potrivesc de minune indiferent de ocazie? Ei bine, trebuie să revii în actualitate pentru un look proaspăt. În mod evident, elementele reprezantative unui anumit stil vestimentar care nu mai este la modă de ani buni te va face să pari mai în vârstă. Cel mai bine este să optezi pentru tendințele actuale sau cele clasice, care nu se demodează niciodată.  

Neglijarea hidratării pielii

Pielea uscată este un semn distinctiv al unei vârste înaintate. Iar neîngrijirea pielii duce la accelerarea procesului de îmbătrânire. O rutină zilnică de îngrijire a pielii este esențială pentru un o piele luminoasă, strălucitoare și mai tânără. Foarte important este să ții cont de nevoile unice ale pielii, pentru a-i putea acorda îngrijirea optimă.

Neîngrijirea sprâncenelor

Sprâncenele încadrează întreaga față, iar forma lor trebuie să se schimbe odată cu înaintarea în vârstă pentru a asigura simetrie și armonie chipului. Dar moda formei sprâncenelor se modifică și ea de-a lungul timpului, așadar este important să ascultăm recomandările cosmeticienilor și să-I lăsăm să ne îndrume spre cea mai bună variantă. Forma potrivită a sprâncenelor poate ascunde ani buni de pe chipul oricărei femei.

Citeşte şi: Care sunt diferențele dintre tunsorile momentului: Butterfly, Wolf și the Rachel

Citeşte şi: Ce tunsori și culori de păr recomandă hairstylistul femeilor cu vârste de peste 30, 40 și 50 de ani / Exclusiv

Citeşte şi: Chic și rapid! Tunsorile și coafurile franțuzești sunt în trend și merită să le încerci. Cum se obțin

Citeşte şi: Tunsori și coafuri pe care să le eviți după 30 de ani. Te fac să arăți mai în vârstă

Bronzul exagerat

În prezent femeile apelează la metode ultra rapide de bronzare. Cu o simplă vizită la salonul de înfrumusețare, în doar câteva minute poți obține bronzul la care ai visat mereu. Dar trebuie amintit că expunerea excesivă la soare și la razele ultraviolet provoacă îmbătrânirea premature a pielii și, în unele cazuri, poate duce la boli cumplite, precum cancerul. Bronzatul la solar nu este mai sigur decât supraexpunerea la soare, pe plajă sau lângă piscină.

Îngrijirea pielii cu o cremă SPF în fiecare zi este arma numărul unu împotriva îmbătrânirii cauzate de razele solare.

Fardul de pleoape prea mult sau aplicat incorect

Odată cu vârsta, pleoapele noastre vor începe, în cele din urmă, să-și piardă elasticitatea. Fardul de pleoape super strălucitor, cu sclipici atrage atenția asupra pleoapelor îmbătrânite. Alegeți nuanțe discrete, cât mai naturale, pentru a face ochii să pară mai mari și mai strălucitori.

Culoarea potrivită a părului

Dacă ai o nuanță caldă, deschisă a pielii și îți vopsești părul brunet, atunci noua ta culoare de păr intră în contrast cu nuanța pielii și, vizual, vei părea mai în vârstă. Ca și în cazul alegerii formei sprâncenelor, poți consulta cu un specialist în beauty care te va îndruma să alegi o culoare de păr potrivită tenului tău.

Tunsoarea potrivită

Vă vine să credeți sau nu, sunt unele tunsori care trebuie evitate după vârsta de 30 de ani. Hairstyliștii recomandă coafurile simple și tunsorile ce oferă volum și fluiditate părului. Coafurile complexe scot în evidență semne ale îmbătrânirii, așadar trebuie uiți de ele dacă îți dorești un look fresh, la modă.

Foto – 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton