Poate că sunt un pic mai scumpe decât şampoanele tradiţionale, dar sunt, cu siguranţă, mai eficiente! Se găsesc în variante diferite, pentru gustul şi nevoile fiecăreia dintre noi
CURĂŢARE DELICATĂ
Secretul acestui tip de şampoane stă în ingrediente. De exemplu, uleiurile esenţiale de tea tree, oţet de mere sau lemn de salcie te scapă de mătreaţa, fără să agreseze în nici un fel podoaba capilară. Uleiurile de origine vegetală (de jojoba, argan sau măsline), proteinele de grâu sau măduva de bambus hrănesc părul uscat. Dacă ai părul gras, atunci ţi se potrivesc produsele pe bază de argilă şi rozmarin, care reglează secreţia de sebum. La prima vedere, este foarte posibil ca efectul să fie mai puţin spectaculos în comparaţie cu formulele clasice de şampoaneprodusele bio curăţă delicat părul-, dar vei observa că, pe termen lung, efectul este unul remarcabil.
DE 2 ORI PE SĂPTĂMÂNĂ ÎN LOC DE 3
Formulele tradiţionale conferă, în scurt timp, o strălucire intensă numai şi numai datorită conţinutului ridicat de silicon. Dar, pe termen lung, aceşti agenţi ajung să aibă un efect advers: fibrele capilare devin mai terne şi spălatul părului se transformă într-o rutină zilnică. În schimb, şampoanele bio conţin uleiuri esenţiale şi vegetale, care nu lasă nici un fel de reziduuri pe suprafaţa părului. Astfel că vei putea prelungi perioada de timp până la următoarea spălare.
REDUC RISCUL APARIŢIEI ALERGIILOR
Graţie ingredientelor naturale (cultivate fără pesticide) şi formulelor fără conservanţi sau produse sintetice, toate sursele de agresiune asupra scalpului sunt eliminate. Pe scurt, vei spune adio senzaţiilor de mâncărime sau altor reacţii dezagreabile! Uleiurile esenţiale din compoziţie (uneori, surse de alergie) sunt dozate atent şi acţionează la suprafaţa firului de păr, fără să provoace iritaţii.
ŞTII CUM SĂ TE ŞAMPONEZI CORECT?
Umezeşte-ţi părul cu apă călduţă, fiindcă cea fierbinte produce aburi care îţi vor usca părul foarte tare. Nu ai nevoie decât de o cantitate mică de şampon (cât o monedă de 50 de bani), pe care o aplici pe palmă. Cureţi bine scalpul, deoarece el produce sebumul, apoi restul părului. La final, urmează balsamul, pe care îl aplici doar pe vârfuri şi îl laşi să acţioneze 3-4 minute (asta în cazul în care nu optezi pentru un balsam fără clătire).