Ce vitamine să iei pentru un ten frumos

.

Un ten frumos are nevoie de vitamine ca să strălucească de sănătate și să nu aibă probleme. Vezi ce vitamine sunt recomandate pentru pielea ta, ce vitamine sunt bune pentru tenul cu probleme și ce ar trebui să alegi, între suplimente cu vitamine și minerale și surse naturale de nutrienți benefici pielii tale.

Vitamine pentru piele : pastile sau naturale?

Întotdeauna a existat o dispută între cei care recomandă suplimente alimentare în formă standardizată (pastile cu complex de vitamine și minerale) și cei care susțin că fructele și legumele sunt de ajuns pentru a acoperi necesarul zilnic de vitamine pentru piele frumoasă și sănătoasă.

Iată o listă de vitamine pentru ten care ajută la încetinirea îmbătrânirii, mențin suplețea pielii și reduc problemele dermatologice, alături de alternativele lor naturale, din plante, fructe și legume.

Vitamina A (antirid și fermitate)

Vitamina A, provitamina A și retinolii au efect de reducere a ridurilor, protecție împotriva apariției de riduri noi, reducerea intensității petelor de culoare sau a zonelor cu diferențe de nuanță de pe piele și reduc aspectul de piele aspră, ten neuniform. Specialiștii sunt de părere că orice produs care conține vitamina A sau substanțe care se metabolizează în acest nutrient sunt bune pentru un ten frumos, mai luminos și mai tânăr.

Alternative naturale cu conținut mare de vitamina A pentru peiel frumoasă: cartofi dulci, morcovi, legume crucifere verzi (varză, kale, broccoli), spanac, dovleac plăcintar, caise, pepene galben, ton,mango crud.

Vitamina B3 (roșeață, vase capilare vizibile)

Vitamina B3 hidratează pielea, conferă tenului un aspect mai neted și reduce roșeața, cuperoza și ajută la diminuarea aspectului de capilare vizibile sau sparte.

Vitamina B3 este recomandată pentru ten uscat, deoarece crește producția de ceramide și acizi grași, două substanțe de bază din stratul protector al pielii tale.

Dacă tenul este mai bine protejat de un strat exterior consolidat, el se poate apăra de factorii iritanți mai bine și își păstrează hidratarea în interior.

Femeile cu piele sensibilă sau foarte uscată ar trebui să ia în calcul tratamente faciale cu vitamina B3, pentru reducerea efectelor neplăcute și a episoadelor de roșeață și iritații.

Alternative naturale la produsele cosmetice pe bază de vitamina B3: ton , carne de curcan, ficat, arahide, carne roșie de vițel (nacră), ciuperci portobello, mazăre nouă, semințe de floarea-soarelui, avocado.

Vitamina C (pete pigmentare, radicali liberi)

Caută produsele cosmetice cu un conținut mai mare de 5% în vitamina C și care au un mod cât mai etanș de închidere, deoarece aceasta se oxidează repede.

Vitamina C ajută pielea înlăturând efectele radicalilor liberi, care duc la riduri, piele lăsată, pierderea fermității, culoare neuniformă, etc.

În plus, cremele și tratamentele faciale pe bază de vitamina C ajută la decolorarea petelor pigmentare, cu un efect de piele netedă, uniformă și strălucitoare.

Alternative naturale cu vitamina C: pătrunjel, kiwi, citrice, guava, ardei gras, căpșuni, papaya.

Vitamina E (hidratare)

Vitamina E se găsește cel mai adesea în concentrații mari în produsele after-sun și în cele cu protecție solară. Este o vitamină care ajută la menținerea sau regenerarea hidratării la nivelul pielii.

Page: 1 2

    
Vedete din Romania Vedete internationale