Extrasă din frunzele plantei henna, vopseaua naturală cu acelaşi nume nu este altceva decât o pulbere obţinută în urma măcinării fine a frunzelor plantei.
Vopsitul părului cu henna, un proces delicat
Folosită încă din Antichitate în scopuri cosmetice sau medicinale, această pulbere colorată – adesea în nuanţe de maro ori roşu închis – a devenit de-a lungul timpului o alternativă naturală la vopseaua de păr din comerţ, mai ales deoarece, datorită compoziţiei sale chimice, henna rezistă timp îndelungat pe păr.
Cu toate acestea, vopsirea părului cu henna trebuie făcută cu mare atenţie, după o perioadă prealabilă de documentare. În primul rând, este esenţial să respecţi toate instrucţiunile de pe pachetul cu vopsea. Pulberea de henna se amestecă adesea cu un lichid cald, iar pe unele produse îţi este recomandat chiar vinul roşu sau ceaiul negru.
De asemenea, ţine cont de faptul că această vopsea pătează foarte rău pielea, dacă nu te protejezi corespunzător, nu miroase prea plăcut şi trebuie să o ţii pe păr timp de câteva ore, chiar o noapte întreagă, pentru a obţine nuanţa pe care ţi-o doreşti.
Totodată, rezultatele vopsirii cu henna se văd bine pe părul natural, însă dacă ai fost vopsită cu o vopsea obişnuită înainte, rişti ca părul tău să capete o nuanţă nedorită.
Atenţie: Henna poate usca părul
Chiar dacă este o vopsea naturală, foarte multe femei care au încercat-o au mărturisit că, imediat după folosire, părul lor s-a uscat destul de mult. Aşadar, dacă vrei să experimentezi vopsitul cu henna, ar fi bine să ai la îndemână şi un ulei pentru păr, o mască hidratantă sau orice alt produs care va împiedica uscarea excesivă a părului.
Foto: femeie cu păr blond/ Shutterstock