Sorin Stratulat, hair-stylist la Beauty District, îți spune tot ce trebuie să știi despre extensiile de păr, de la câte tipuri există, cum le alegi și de ce trucuri de îngrijire e bine să ții cont.
Nu orice extensie de păr este din păr natural. Oferta de extensii de păr este din ce în ce mai mare și variată, iar fiecare comerciant pretinde că părul pe care îl vinde este cel mai bun. Cum recunoaștem totuși calitatea? Caută eticheta unde se specifică 100% human hair și calitate remy (acest lucru înseamnă că toate firele de păr sunt aliniate cu cuticula în aceeași direcție, lucru extrem de important dacă nu dorești să se încurce părul).
Există mai multe tipuri de extensii de păr și este bine să alegi metoda de prindere potrivită pentru tine: Keratină la cald – mănunchiuri individuale de aproximativ 1 g care în capăt au keratină dură care, la cald, se topește și se leagă de firele tale de păr; Keratină la rece – mănunchiuri individuale ce se prind de părul tău fără aport de căldură, cu ajutorul unei soluții speciale; Microring – mănunchiuri individuale ce se prind de părul tău cu ajutorul unui inel, prin presare mecanică; Clip-on – șuvițe de diferite dimensiuni ce se prind cu ajutorul unor clipsuri cu pieptene; Tape-on – șuvițe de 3-4 cm – ce se atașează de părul tău cu ajutorul unui adeziv imprimat ca o bandă pe capătul superior.
Nu spăla părul imediat! Odată aplicate extensiile, nu trebuie să speli părul două-trei zile, pentru a permite legăturii să se stabilizeze.
Îngrijire la salon. Extensiile presupun îngrijirea la salon măcar o dată la două săptămâni, altfel este posibil să dăuneze părului tău. Vizitele regulate la salon permit stilistului tău să descurce corect rădăcinile, pentru a asigura creșterea sănătoasă, precum și rehidratarea extensiilor.
Folosește o perie specială pentru extensii pentru a descurca și a netezi părul. Perierea extensiilor se face dimineața și seara sau ori de câte ori simți că se încurcă.
Poți face tratamente intensive pentru păr, chiar dacă ai extensii, este chiar indicat să faci unul o dată pe lună. Calitatea extensiilor se păstrează în timp dacă ai grijă de ele. Poartă-te cu ele ca și cu părul tău, cu grijă și atenție!
Nu exagera cu cantitatea aplicată de extensii. Gramajul pe care îl vei pune depinde de părul tău nativ. Dacă vei exagera cu cantitatea, vei pune multă presiune pe rădăcină și este posibil să suferi o cădere masivă a părului sau chiar chelirea în zonele mai sensibile (perciuni, ceafă).
Alege culori apropiate de culoarea pe care o porți! Nu este indicat să vopsești extensiile, le vei reduce calitatea.
Ascultă sfatul stilistului cu privire la înlocuirea extensiilor și nu exagera cu perioada în care le porți!
Cel mai important!!! Nu îți pune extensii dacă ai părul prea scurt, nu există o variantă în care să arate bine și vei ajunge să arăți ca un experiment eșuat. Așteaptă până ai minimum 15 cm de păr natural!
Citește și – Sorin Stratulat ne spune cum să alegem periile pentru coafură
Citește și – Coafură: Tendinţe vechi reactualizate
Ultima modificare iulie 26, 2016 1:09 pm