Tehnologia IPL, cunoscută ca o metodă de îndepărtare a părului de lungă durată, promite o piele fină, lipsită de păr, timp de mai multe săptămâni și rezultate foarte bune – reducerea cu 90% a firelor de păr – după numai câteva ședințe. Iată cum funcționează această metodă de epilare și cine o poate folosi!
Ce este IPL
IPL vine de la Intense Pulsed Light, adică lumină intens pulsată. Tehnologia funcționează prin emiterea unui impuls luminos care țintește pigmentul din firul de păr. Probabil ai observat că vara îți este foarte cald dacă porți haine negre. Asta se întâmplă pentru că țesăturile negre absorb razele soarelui și le transformă în căldură, în timp ce țesăturile albe reflectă razele soarelui.
La fel, pigmentul închis al firului de păr, absoarbe lumina transmisă de dispozitivul IPL și o transformă în căldură, care ”omoară” rădăcina.
Tehnologia IPL funcționează pe firele de păr care sunt vii, adică sunt atașate de rădăcină. Atunci când smulgi un fir de păr și observi în jurul rădăcinii o substanță asemănătoare unui gel, înseamnă că acela era unul din firele vii. Dacă acest gel lipsește înseamnă că firul era mort. Doar 20-40% din firele pe care le ai la un moment dat pe corp sunt vii. Când mor, ele pot să rămână în piele până la trei săptămâni, timp în care tehnologia IPL nu are efect.
De aceea, e nevoie de mai multe ședințe IPL pentru a avea rezultatele dorite.
Cine poate folosi tehnologia IPL
Așa cum am spus la început, lumina intens pulsată țintește pigmentul din firele de păr. Așadar, cu cât ai părul mai închis la culoare, cu atât cresc șansele de reușită. De asemenea, contează ca diferența dintre culoarea părului și cea a pielii să fie cât mai mare. Persoanele cu pielea albă și părul negru obțin rezultatele cele mai bune.
Dacă ai părul blond sau pielea închisă la culoare, probabil că tehnologia IPL nu va funcționa pentru tine. De asemenea, este important să nu fii bronzată, nici măcar artificial, cu creme, atunci când folosești IPL.
Nu poți folosi IPL dacă ești însărcinată, dacă alăptezi, dacă suferi de boli de piele, eczeme, inflamații. Nu este indicat nici dacă ai tatuaje, răni sau alunițe pe porțiunile de piele pe care vrei să le tratezi.
Ultima modificare mai 9, 2018 4:26 pm