Ce beneficii are serumul pentru față și cum îl alegi pe cel potrivit

.

Serumul utilizat în timpul verii poate fi extrem de benefic, pentru că îmbunătățește sănătatea și aspectul tenului. Deși pe piață se găsesc numeroase astfel de produse, nu toate sunt potrivite pentru tine. Iată care este motivul și de ce trebuie să consulți un specialist înainte!

Medicul dermatolog Haris M. Rigas îți recomandă să adopți o rutină de îngrijire a pielii în ton cu sezonul și să acorzi o atenție sporită protecției solare dacă utilizezi un serum, pentru că acesta poate crește sensibilitatea pielii la soare.

Cum știi care este serumul potrivit pentru tenul tău

Pentru persoanele cu ten predispus la acnee se recomandă serumurile care conțin acid salicilic sau niacinamidă, deoarece aceste ingrediente ajută la controlul excesului de sebum și la reducerea inflamației.

”Pentru problemele de hiperpigmentare, cum ar fi petele solare sau decolorările, serumurile care conțin ingrediente precum acidul kojic, acidul azelaic sau vitamina C pot fi benefice în reducerea aspectului acestora. Pentru persoanele care se luptă deja cu semnele de îmbătrânire, retinolul și peptidele sunt ingredientele cheie. Acestea ajută la stimularea producției de colagen și la reducerea aspectului ridurilor fine”, explică Dr. Haris Rigas pentru UNICA.RO.

Ce beneficii are serumul pentru față și cum îl alegi pe cel potrivit

Citeşte și: Mască de față cu aloe vera. Rețete naturale pentru toate tipurile de ten

Citeşte și: Irina Loghin, secretul frumuseții la aproape 80 de ani. Cum își îngrijește tenul artista

Câte tipuri de serumuri există și pentru ce se recomandă

Serumurile hidratante sunt concepute pentru a hrăni pielea, menținându-i elasticitatea și strălucirea. Ele pot fi benefice pentru orice tip de ten, inclusiv tenul cu pori dilatați, mixt-gras, deoarece hidratarea adecvată ajută la echilibrarea producției de sebum și la prevenirea excesului de ulei.

Serumul cu vitamina C. Vitamina C este un antioxidant puternic care ajută la protejarea pielii împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și la promovarea producției de colagen. Pe timpul verii, când expunerea la soare este mai mare, utilizarea unui serum cu vitamina C poate ajuta la combaterea efectelor nocive ale radiațiilor UV și la reducerea hiperpigmentării.

Serumul cu acid hialuronic este excelent pentru hidratare, deoarece are capacitatea de a atrage și de a menține apa în piele. Acesta este ideal pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru cel cu pori dilatați, dar și în cazul tenului mixt-gras.

Serumul cu colagen. Utilizarea unui serum cu colagen în timpul verii poate contribui la menținerea pielii tânără și suplă, pentru că reduce aspectul liniilor fine și ridurilor.

Niacinamida este de asemenea un ingredient versatil pe care îl poți regăsi în serumuri și este benefic pentru multiple probleme ale pielii, cum ar fi pori dilatați, producție excesivă de sebum și inflamație. Pe timpul verii, când pielea mixt-grasă poate fi mai predispusă la probleme, niacinamida poate ajuta la echilibrarea sebumului, la îmbunătățirea aspectului porilor, dar și în cazul hiperpigmentării.

Retinolul este un ingredient derivat din vitamina A, recunoscut pentru capacitatea sa de a stimula producția de colagen și de a combate semnele de îmbătrânire ale pielii. În timpul verii, este important să utilizezi retinol în cantități mai mici și să acorzi o atenție sporită protecției solare.

Acidul glicolic, acidul lactic (AHA) și acidul salicilic (BHA) sunt exfolianți chimici eficienți pentru tenurile cu pori dilatați, mixte sau grase. AHA ajută la îmbunătățirea texturii și aspectului pielii, în timp ce BHA pătrunde în pori și îi curăță, ajutând la prevenirea acneei.

Astfel, în timpul verii, acidul lactic este util pentru a preveni apariția punctelor negre, a porilor înfundați, în timp ce acidul glicolic poate fi benefic pentru persoanele cu tenul gras sau cu tendințe acneice. Totodată, stimulează producția de colagen și ajută la refacerea structurii pielii.

Citeşte și: Frumuseţe: Cum să ai un ten perfect la orice vârstă

Cum folosești corect serumurile

„Așa cum vedem, există o gamă largă de serumuri pentru probleme tenului. Cu toate astea, cel mai bine ar fi ca fiecare persoană să se adreseze dermatologului pentru ca acesta să îi recomande combinațiile potrivite.

Totodată, e important de menționat că și modul în care acestea sunt utilizate are impact asupra efectelor benefice sau, după caz, pot provoca reacții adverse nedorite (ex. acnee, fenomene iritative locale, fenomene de fotosensibilitate etc.) atunci când sunt folosite în combinații neadecvate”, atrage atenția Dr. Haris Rigas.

Pentru a obține beneficii, rutina de îngrijire a tenului ar trebui să se desfășoare în această ordine:

  • Curăță feța cu un produs de curățare blând și apă călduță.
  • Utilizează un tonic pentru a echilibra pH-ul pielii și pentru a o pregăti pentru aplicarea serumului.
  • Aplică serumul cu acid hialuronic pe fața umedă, asta pentru a te bucura de beneficiile sale hidratante.
  • Aplică al doilea serum recomandat de medicul dermatolog în funcție de tipul de ten.
  • În cazul în care acesta este uscat, poți întrebuința o cremă hidratantă ușoară, adecvată pentru sezonul cald, asta pentru a menține pielea hidratată.
  • Folosește un produs cu factor de protecție solară pentru a proteja pielea de radiațiile UV nocive.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton